Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Május 14. 15:00, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Visszavonta a sztrájkfelhívást a buszos szakszervezet

Visszavonta a sztrájkfelhívást a buszos szakszervezet

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) nem tartja meg a keddre meghirdetett figyelmeztető sztrájkot Dombóváron és Tamásiban - tájékoztatta a szakszervezet elnöke az MTI-t.

Dobi István (képünkön, forrás: www.szaksz.hu) elmondta: a szakszervezet elnöksége az után döntött a sztrájkfelhívás visszavonásáról, hogy a munkáltató, a Tribune Ventures Hungary Zrt. (TVH, korábbi nevén Orangeways Zrt.) többször visszautasította az elégséges szolgáltatásokról való egyeztetetést. Az egyeztetés hiányában a bíróság érdemi vizsgálat nélkül elutasítja a szakszervezet keresetét - jegyezte meg a szakszervezeti vezető. Hozzátette: a munkáltató azzal hárította el az egyeztetést, hogy nem ér rá, illetve, hogy későn értesítették. A TVH Zrt. nem kíván reagálni a szakszervezet bejelentésére - közölte a cég kommunikációs vezetője az MTI-vel.

A három dél-dunántúli megyében működő Szolidaritás azért hirdetett május 15-re kétórás figyelmeztető sztrájkot, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) ismételten vizsgálja meg a Gemenc Volán Zrt. alvállalkozójaként Dombóváron és Tamásiban helyközi közlekedést üzemeltető TVH Zrt. működését. A SZAKSZ szerint a TVH Zrt. több törvénysértést követett el, például a cég 2011. november 28-i átalakulásáról nem tájékoztatta sem a szakszervezetet, sem az üzemi tanácsot, illetve jogerős bírósági döntés ellenére sem foglalkoztat tovább két korábban elbocsátott munkavállalót. A társaság visszautasította, hogy törvénysértően járt volna el.

Az NFM februárban arról tájékoztatta a SZAKSZ-ot, hogy a Gemenc Volán Zrt. alvállalkozója működése során minden törvényi előírásnak megfelel, vállalt kötelezettségeit teljesíti. A szakszervezet megkeresésére hasonlóan nyilatkozott a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. is.

Címkék: SZAKSZ, sztrájk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!