Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Január 18. 08:20, kedd | Helyi
Forrás: KÖVET Egyesület

Zöld Iroda Versenyt hirdetnek, vándorkiállítás jön Dombóvárra

Zöld Iroda Versenyt hirdetnek, vándorkiállítás jön Dombóvárra

A verseny célja a környezet- és emberbarát irodai működés népszerűsítése, január végéig jelentkezhetnek azok a szervezetek, ahol irodai munka folyik. A versenyt meghirdető KÖVET Egyesület 2011-ben, január és május között először re

Röviden a versenyről

A Zöld Iroda Versenyt minden olyan vállalatnak, hivatalnak, intézménynek, iskolának, civil szervezetnek ajánlják, ahol irodai munka folyik, indulhatnak a már környezetbarát módon üzemeltetett irodák és azok is, akik a közeljövőben térnek át irodájuk zöldebb működtetésére. A verseny célja a környezet- és emberbarát irodai működés népszerűsítése, az irodai dolgozók környezeti szempontú tudatformálása, a Zöld Iroda Program alapján összeállított szempontrendszernek való legnagyobb mértékű megfelelés. Jelentkezési határidő: 2011. január 31.

A benevezett irodáknak három hónap áll majd rendelkezésükre, hogy irodai működésükből a lehető legtöbbet kihozva váljanak Zöld Irodává. A verseny kezdetekor a jelentkezők egy állapotfelmérő- és egy munkatársi kérdőív, valamint az iroda feltérképezése segítségével mérik fel irodájuk kiindulási állapotát és a leginkább fejlesztésre szoruló területeket. A kapott eredmények alapján dolgozzák ki saját akciótervüket, mely vezérfonalként segíti őket a verseny során.

Röviden a vándorkiállításról

Az egy hetes fenntarthatósági témájú rendezvénysorozat keretei között a helyszínre látogatók: kipróbálhatják a kiállított zöld mintairodát;részt vehetnek a félnapos interaktív workshop-on;megismerkedhetnek a Zöld Iroda Program elemeivel;kipróbálhatják az interaktív oktatóanyagot és tesztelhetik tudásukat;információkat szerezhetnek a felelős, zöld irodai beszerzés szempontjairól;olyan gyakorlati ötletekkel gazdagodhatnak, melyek a háztartásokban is jól alkalmazhatóak.

A Vándorkiállítás helyszínei és időpontjai:

Település Helyszín Időpont

Szeged Szegedi Tudományegyetem 2011. január 17-21.

Pécs Pécsi Tudományegyetem 2011. február 14-18.

Győr Bartók Béla Megyei Művelődési Központ2011. március 28.-április 1.

Dombóvár Dombóvár Város Polgármesteri Hivatala2011. április 11-15.

Tatabánya Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata 2011. május 16-20.

A rendezvény során nyereményeket sorsolunk ki azok között, akik környezetbarát közlekedési eszközzel érkeznek a helyszínre!

(A helyszín- és programváltoztatás jogát a szervezők fenntartják!)

Bővebben: www.zoldiroda.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.