Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2022. Szeptember 29. 13:15, csütörtök | Helyi

125 éve született Rákóczi János mesterszakács, cukrász

125 éve született Rákóczi János mesterszakács, cukrász

Budapesten tartott előadást Müller Ádám, a Dombóvári Kulturális Szolgáltató Központ igazgatója. Témái között szerepelt Rákóczi János születési helyének bemutatása, a Dőry konzervgyár munkássága és az Esterházy család.

A Magyar Cukrász Ipartestület idén emlékévvel tisztelgett Rákóczi János munkássága előtt, születésének 125. évfordulóján. A méltán ismert és elismert szakácsmester készítette el a túrós lepényt, amelyet az 1958-as brüsszeli világkiállításon elért sikere óta Rákóczi túrós-lepényként ismerünk és szeretünk.

A sweeTEN 3.0 elnevezésű programjuk jelentős eseménye volt a 2022. szeptember 25-én, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeummal közösen megrendezett egész napos workshop.
Az eseményen előadást tartott Müller Ádám, a Dombóvári Kulturális Szolgáltató Központ igazgatója. Témái között szerepelt Rákóczi János születési helyének bemutatása, a Dőry konzervgyár munkássága és az Esterházy család.

Gábor Sándor aranykoszorús cukrászmester Rákóczi János életútjáról, kiemelkedő gasztronómiai tevékenységéről, hazai és nemzetközi sikereiről tartott előadást a publikum számára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.