Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Június 14. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: City Cartel Blog

5+1 hiba ingatlan eladáskor

5+1 hiba ingatlan eladáskor

Ha rosszul árazzuk be a gyerek régi iskolatáskáját a Vaterán, előnytelen képet teszünk fel róla, és a méretét és az évjáratát is elírjuk, akkor legfeljebb megvonjuk a vállunkat, nyakunkon marad, senki sem licitál rá.

Ha a lakásunkkal tesszük ugyanezt, akkor viszont hónapokig kísérgethetjük az érdeklődőket, és csalódhatunk bennük újra meg újra, hogy miért mondják, hogy majd jelentkeznek, ha nem teszik. Fontos, hogy ne rontsuk el az eladást, sok kellemetlen élménytől kíméljük meg magunkat.

1. Árazás. Mindenkinek a szívéhez nő a lakása, megszereti. Az esetek nagy többségében nem azért költözünk, mert utáljuk a lakást, hanem mert megváltoztak elvárásaink, igényeink. Emiatt hajlamosak is vagyunk felülértékelni, elnézni azokat a hiányosságait, amiket a vevő rögtön kiszúr: hibás lépcsőfokok, huzatos ablak, repedt mosdókagyló, lift hiánya. Ezek komoly tételek, még ha mi már hozzá is szoktunk. Legyünk tehát reálisak a lakásunk beárazásánál: nézzünk meg összehasonlító oldalakat, és vonjuk le belőle a várható alkudozási rátát is.

2. Hirdetés. "De hát már rég felraktam az internetre! Mi kell még?" - hangzik a kifogás, mikor afelől érdeklődünk, hogy milyen marketingtevékenységgel támogatja valaki a lakása eladását. Egyszer felrakni nem elég. Sokszor meg kell nézni, hogy fent van-e még, érdemes-e módosítani, kiegészíteni, évszaknak megfelelő új képeket is feltölteni. A profi ügynökségek sajnos olyan méretben árasztják el ismételt hirdetéssel az internetet, hogy sajnos idővel nekünk is újra fel kell rakni, mert egyszerűen kiszorulunk a virtuális térből. Ezen kívül osszuk meg közösségi oldalakon, küldjük körbe a linket e-mailen ismerőseinknél. Értékesebb ingatlanoknál növeli a bizalmat, ha kapcsolódik hozzá saját weboldal. nem kell rögtön önálló domain névre gondolni, de egy ingyenes tartalomszolgáltató felületén elhelyezett alaposabb leírás, fotókkal, közös költségek és rezsik táblájával sokat lendíthet az eladás sikerén. Ne váljon ugyanakkor családi fotóalbummá a lakás weboldala: ha látszik az ingatlanon, hogy szinte eggyé vált lakóival, akkor a lehetséges vevőket ez elidegeníti.

...Folytatás ITT: City Cartel Blog


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!