Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2018. Szeptember 12. 08:25, szerda | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A dombóvári csapat nyerte meg a Tolna Megyei Tűzoltó Műszaki - Mentő versenyt

A dombóvári csapat nyerte meg a Tolna Megyei Tűzoltó Műszaki - Mentő versenyt

A Tolna Megyei Tűzoltó Műszaki - Mentő verseny helyszínévé vált néhány órára a dunaföldvári autóbontó területe.

A rendezvényen a megyében található három hivatásos tűzoltó-parancsnokság hatfős csapatai mérték össze tudásukat, a végső céljuk az országos versenyre történő felkészülés és a döntőbe jutás volt.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hagyományteremtő céllal 2018-ban első alkalommal, októberben rendezi meg a hivatásos tűzoltóknak az Országos Tűzoltó Műszaki - Mentő versenyt, melyre a Tolna megyei csapatok egy megyei versennyel készültek fel. A beavatkozói állomány a verseny keretein belül adott számot a közlekedési balesetek során bekövetkezett műszaki mentések végrehajtásával kapcsolatos felkészültségéről.

A verseny célja, hogy a készenléti állomány a közlekedési balesetek során végrehajtott műszaki mentési feladatait minél szakszerűbben és hatékonyabban hajtsa végre, valamint a versenyfeladatok végrehajtásán keresztül újabb tapasztalatokat szerezzen.

A Tolna Megyei Tűzoltó Műszaki - Mentő versenyt Dr. Hábermayer Tamás tű. ezredes megyei katasztrófavédelmi igazgatóhelyettes nyitotta meg, aki beszédében sportszerű, balesetmentes versenyzésre és szakmai tudások legjavának megmutatására bíztatta a csapatokat.

A versenyfeladat egy szimulált közúti baleset felszámolása, a sérült biztonságos kiemelése, ellátása volt, amely során a csapatoknak szakszerűen végre kellett hajtania az áramtalanítást, a jármű stabilizálását, a hidraulikus fesztő-vágó használatával oszlopvágást, a gépjármű tető és legalább 2 ajtó levételét, a kormányoszlop húzatást, a sérült kiemelését és ellátását. A feladat végrehajtása során a versenybírók értékelték a szakszerű rádióforgalmazást is. A versenyfeladat befejezéseként kötelezően vissza kellett állítani a kiindulási állapotot is, de ezt már nem időre.

A Tolna Megyei Tűzoltó Műszaki - Mentő versenyt a dombóvári hivatásos tűzoltók csapata nyerte, így ők képviselik Tolna megyét a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság I. Országos Tűzoltó Műszaki - Mentő versenyén októberben.

Külön köszönjük a Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület közreműködését, akik lelkiismeretes munkájukkal segítették a verseny megrendezését.

Fotós: dr. Hábermayer Tamás tű. ezredes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.