Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Május 19. 13:14, szerda | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

A Dombóvári Rendőrkapitányság két rendőre vehetett át elismerést

A Dombóvári Rendőrkapitányság két rendőre vehetett át elismerést

Pintér Szilárd adta át Vati István c. r. főtörzszászlósnak és Böjtös Zoltán r. főtörzsőrmesternek az okleveleket.

Pintér Szilárd polgármester május 17-én adta át Vati István c. r. főtörzszászlósnak azt az oklevelet, amelyet minden évben Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének a helyi elismerésekről szóló 6/2016. (II. 27.) önkormányzati rendelete 17/A § (1) bekezdés b) pontja alapján a Dombóvári Rendőrkapitányság állományába tartozó a bűnüldözés és bűnmegelőzés érdekében végzett kiemelkedő szolgálat ellátásának elismeréseként adományoznak minden évben.

Vati István c. r. főtörzszászlós 1992. december 1-jén került az Dombóvári Rendőrkapitányság állományába, 2008. december 1-je óta pedig a Bűnügyi Osztály Bűnügyi Helyszínelő- és Technikai Alosztályon bizottságvezetői beosztásban látja el a szolgálatot. Felettesei szerint munkavégzése igényes, megjelenése és fellépése az egyes intézkedések során példaértékű. Fogékony az új dolgokra, folyamatosan képzi magát még a szabadideje terhére is. A bűnügyi helyszíneken jól intézkedik és bizottságvezetőként magas szinten irányítja és szervezi a helyszíni tevékenységet a szakmai iránymutatások szigorú betartásával. A sértettek problémáját megérti, jól kezeli és munkáját a segítőkészség jellemzi.

A Kapos-menti Terület- és Vidékfejlesztési Társulás a Dombóvári Rendőrkapitányság hivatásos állományába tartozó egy rendőrt a dombóvári térség bűnmegelőzése és közbiztonsága érdekében végzett kiemelkedő szolgálat ellátásának elismeréseként "Az év kistérségi rendőre" kitüntetésben részesítheti. Az idei évben Böjtös Zoltán r. főtörzsőrmesternek adományozta a kitüntető oklevelet Pintér Szilárd, a Kapos-menti Terület- és Vidékfejlesztési Társulás elnöke.

Böjtös Zoltán r. főtörzsőrmester 2010. március 30-a óta teljesít szolgálatot a Rendőrség hivatásos állományú tagjaként a Dombóvári Rendőrkapitányságon, 2018. augusztus 1-jétől körzeti megbízotti feladatok végrehajtásával lett megbízva Dalmand településen. Dalmand Község Önkormányzat Képviselő-testületének hozzájárulásával 2019. október 1-jétől kinevezett körzeti megbízottja a településnek. Felettesei szerint szakmai tudása és elméleti felkészültsége átlag feletti, rendőri intézkedései során udvarias, határozott, tevékenységét a szakmai intelligencia jellemzi. Feladatellátása példamutató és kiváló minőségű. A testülethez kötődése erős, tevékenységével a Rendőrség jó hírnevét erősíti. Rendszeresen bővíti szakmai ismereteit és általános műveltségét, a szakterületét érintő jogszabályokat kiemelkedően ismeri, a változásokat nyomon követi.

Gratulálunk mindkét kitüntetettnek!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.