Városlista
2021. június 12, szombat - Villő

Hírek

2011. Július 20. 07:25, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

A háziorvosok már nem adhatják

A háziorvosok már nem adhatják

Nem adhatnak ki több mozgáskorlátozott parkolási igazolványhoz szükséges igazolást a háziorvosok – tudta meg az InfoRádió.

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének irodavezetője elmondta: a szigorodó szabályok értelmében ezt a jogkört a jövőben várhatóan a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal illetékes orvosi bizottsága gyakorolja majd. Országosan körülbelül 230 ezer parkolási engedély van forgalomban. Erre a vakok és gyengén látók, az autista, értelmileg sérült személyek is jogosultak. (lm)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 12. 19:01, szombat | Belföld

Hétfőtől ismét teljes nyitvatartással működik három átkelő a szerb-magyar határon

Hétfőtől ismét teljes nyitvatartással működik három átkelő a szerb-magyar határon - közölte honlapján a rendőrség szombaton.

2021. Június 12. 16:58, szombat | Belföld

Hajós felvonulást tartottak a Dunakanyarban

Hagyományteremtő hajós felvonulás volt szombaton a Dunnakanyarban. A sajtótájékoztatóján az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azt mondta, többtucatnyi hajó vonul végig a Dunán.

2021. Június 12. 16:50, szombat | Belföld

Érkezik az év első tartós hőhulláma

Az éjszaka várható hidegfront elvonultával érkezik az év első tartós hőhulláma - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton a Facebook-oldalán.

2021. Június 12. 07:00, szombat | Belföld

Nőtt a hazai villamosenergia- és gázfelhasználás

Magyarországon a villamosenergia-felhasználás 4168 gigawattóra (GWh) volt márciusban, 3,3 százalékkal több, mint egy éve, a földgáz belföldi felhasználása 9 százalékkal 42,6 petajoule-ra (PJ) nőtt