Városlista
2022. május 26, csütörtök - Fülöp

Hírek

2020. Szeptember 07. 15:50, hétfő | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A hétvége katasztrófavédelmi eseményei

A hétvége katasztrófavédelmi eseményei

Hat műszaki mentéshez és két tűzesethez vonultak megyénk tűzoltói az elmúlt 72 óra leforgása alatt.

Műszaki mentések:
Péntek délután a 61-es számú főút 93. kilométernél, Nak és Alsóhetény között egy nagy méretű fa dőlt meg veszélyesen a szilárd útburkolat irányába. A dombóvári hivatásos tűzoltóegységek vonultak a műszaki mentéshez, akik egy motoros láncfűrész segítségével távolították el a közlekedést veszélyeztető fát.

Nem sokkal később, Dombóváron a III. utcában egy kamion által leszakított, szigetelt elektromos vezetékhez riasztották a város hivatásos lánglovagjait, akik az úttestre esett vezetéket eltávolították, és a rendőrség kiérkezéséig irányították a forgalmat, majd átadták a helyszínt az illetékes villamosenergia-szolgáltatónak.

Tűzesetek:
Péntek délután egy ötven négyzetméteres melléképületben tárolt, mintegy száz darab kis méretű kockabála égett egy Paks és Gyapa közti tanyán, a hatos számú főút közelében. A tűzesethez a Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság két fecskendőjét és a vízszállítóját riasztották. A keletkezett lángokat, amelyek a szomszédos épületre is átterjedtek négy gyorsbeavatkozó vízsugár segítségével fékezték meg a beavatkozó tűzoltó egységek.

Vasárnap délután körülbelül huszonöt négyzetméternyi területen égett avar, gaz, nádas és szemét Szekszárdon, a Bern utcában. A tűzesethez a szekszárdi hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy gyorsbeavatkozó vízsugár segítségével oltották el a keletkezett lángokat.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 26. 08:53, csütörtök | Helyi

A Rumini mesék szerzője járt a József Attila Iskolában

Berg Judit írónővel találkozhattak a Dombóvári József Attila Általános Iskola pedagógusai és diákjai.

2022. Május 24. 09:56, kedd | Helyi

Régióbajnokok bajnoka a Dombóvári Kosársuli serdülő csapata!

A DOMBÓVÁRI KOSÁRSULI serdülő/A csapata a regionális bajnokok döntőjét Kiskunfélegyházán szoros csatában megnyerték a hétvégén.

2022. Május 22. 11:58, vasárnap | Helyi

Dombóváron is várják a tűzoltók a gyermekeket, szüleiket és kísérőiket május utolsó vasárnapján

Május 29-én megnyílnak a tűzoltólaktanyák

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.