Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2020. Szeptember 07. 15:50, hétfő | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A hétvége katasztrófavédelmi eseményei

A hétvége katasztrófavédelmi eseményei

Hat műszaki mentéshez és két tűzesethez vonultak megyénk tűzoltói az elmúlt 72 óra leforgása alatt.

Műszaki mentések:
Péntek délután a 61-es számú főút 93. kilométernél, Nak és Alsóhetény között egy nagy méretű fa dőlt meg veszélyesen a szilárd útburkolat irányába. A dombóvári hivatásos tűzoltóegységek vonultak a műszaki mentéshez, akik egy motoros láncfűrész segítségével távolították el a közlekedést veszélyeztető fát.

Nem sokkal később, Dombóváron a III. utcában egy kamion által leszakított, szigetelt elektromos vezetékhez riasztották a város hivatásos lánglovagjait, akik az úttestre esett vezetéket eltávolították, és a rendőrség kiérkezéséig irányították a forgalmat, majd átadták a helyszínt az illetékes villamosenergia-szolgáltatónak.

Tűzesetek:
Péntek délután egy ötven négyzetméteres melléképületben tárolt, mintegy száz darab kis méretű kockabála égett egy Paks és Gyapa közti tanyán, a hatos számú főút közelében. A tűzesethez a Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság két fecskendőjét és a vízszállítóját riasztották. A keletkezett lángokat, amelyek a szomszédos épületre is átterjedtek négy gyorsbeavatkozó vízsugár segítségével fékezték meg a beavatkozó tűzoltó egységek.

Vasárnap délután körülbelül huszonöt négyzetméternyi területen égett avar, gaz, nádas és szemét Szekszárdon, a Bern utcában. A tűzesethez a szekszárdi hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy gyorsbeavatkozó vízsugár segítségével oltották el a keletkezett lángokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.