Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Augusztus 10. 11:56, szerda | Helyi

A Magyar Közút NZrt. tájékoztatása a 611. sz. főút lezárásával kapcsolatban

A Magyar Közút NZrt. tájékoztatása a 611. sz. főút lezárásával kapcsolatban

SAJTÓKÖZLEMÉNY - 611. sz. főút 3+976 km szelvényben lévő sérült műtárgy helyreállítása

A 2022. június első felében bekövetkezett rendkívüli esőzés következtében a 611. sz. főút 3+976 km szelvényben lévő műtárgy megrongálódott, beszakadt, ezért a főutat a forgalom elől le kellett zárni.
A 611. sz. főút lezárását követően Társaságunk terelőutakat jelölt- és táblázott ki, Kaposszekcső-Csikóstőttős-Mágocs-Dombóvár, Kaposszekcső-Jágónak-Nagyberki irányba terelve a forgalmat.
A rendkívüli helyzetre tekintettel a Magyar Közút NZrt. az esemény bekövetkezte után, szakkivitelező bevonásával megkezdte a sérült áteresz helyreállítását. A műtárgy elbontását követően, a rendkívül magas talajvíz miatt szádfalazással a munkaterületet le kellett határolni, hogy a folyósodásra hajlamos homok altalaj ellenére a földmű állékonysága biztosítva legyen. Ezt követően új teherelosztó vasbeton lemez építése, új vasbeton keretelemek beemelése történt.
Az építés során a beépített anyagok kötési és technológiai időinek tartása miatt jelenleg az átereszhez csatlakozó szárnyfalak zsaluzása folyik. A szárnyfalak betonozását követően a háttöltések visszaépítése, tömörítése, a 611. sz. főút alépítményeinek építése következik.

Aszfaltozási munkák előreláthatóan augusztus végére, szeptember elejére készülnek el, mely után az építmény visszaadható a forgalomnak, de Társaságunk mindent megtesz, hogy a forgalom mihamarabb legalább egy sávban megindulhasson.

Szekszárd, 2022. augusztus 9.

Magyar Közút NZrt.
Tolna Megyei Igazgatósága

Címkék: útjavítás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.