Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2023. Június 05. 14:15, hétfő | Belföld
Forrás: Ügyészség

A nyílt utcán akart leszúrni egy férfit a vádlott Ajkán

A nyílt utcán akart leszúrni egy férfit a vádlott Ajkán

Kábítószert is fogyasztott a 38 éves férfi.

Emberölés bűntettének kísérlete, rongálás vétsége és kábítószer fogyasztása miatt emelt vádat a Veszprém Vármegyei Főügyészség azzal a 38 éves férfival szemben, aki alkohol és kábítószer hatása alatt, 2022. szeptember 14-én reggel az utcán le akart szúrni egy ismerősével beszélgető férfit, majd a késsel kivágta a sértett és egy másik férfi gépkocsijának kerekeit Ajkán.

A vádirat szerint a szeszes italtól és kábítószertől befolyásolt állapotban lévő elkövető minden előzetes ok nélkül kiabálni kezdett az egyik ABC-üzlet előtti területen, majd a közelben kollégájával beszélgető sértett felé indult, miközben ordítva vonta őket kérdőre, hogy miért vigyorognak. A sértett erre megkérdezte, hogy mi a problémája, és kérte a vádlottat, hogy menjen el. A férfi ezzel szemben közvetlenül elé állt és az arcába ordította, hogy leszúrja, a nadrágja övéből pedig elővett egy bicskát, azt kinyitotta, és határozott, erőteljes mozdulattal a sértett szíve felé szúrt.

A sértettnek sikerült kivédenie a szúrást, és próbálta lefogni a továbbra is támadó, öléssel fenyegetődző vádlottat. Dulakodásuk során mindketten a földre kerültek, azonban a vádlottnak sikerült kiszabadulnia a sértett fogásából. A sértett ezért menekülni akart, ám az elkövető utána futott, és a késsel hadonászva megöléssel fenyegette, mígnem a rendőrség érkezésének hírére elszaladt. A sértett a bántalmazás következtében kisebb, horzsolásos sérüléseket szenvedett.

A vádlott a menekülése során a késével kivágta a sértett egy közeli parkolóban álló gépkocsijának két gumiabroncsát, valamint mintegy 50 méterrel odébb egy másik sértett autójának kerekeit is tönkretette, akire személyes okból haragudott.

Az ügyészség a vádiratában a letartóztatásban lévő elkövetővel szemben börtönbüntetés kiszabását és a közügyek gyakorlásától történő eltiltását indítványozta.

Címkék: ajka, késelés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.