Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. November 05. 08:09, szombat | Belföld
Forrás: mti

A szlovén forgalomfigyelő kamerák képei is elérhetőek az Útinform oldalán

A szlovén forgalomfigyelő kamerák képei is elérhetőek az Útinform oldalán

A jövőben további országokkal is tervben van hasonló együttműködés megvalósítása.

Útinform legújabb fejlesztésének köszönhetően a magyarországi mellett már a szlovéniai webkamerák képei is elérhetők minden közlekedőnek az utinform.hu weboldalon. Az újítás a közép-kelet-európai országok közúti közlekedési rendszereinek összehangolását célzó projekt részeként valósulhatott meg. A jövőben további országokkal is tervben van hasonló együttműködés.

Az Útinform weboldal webkamerákat tartalmazó térképi rétegén a szlovén zászlóval színezett kamerára kattintva mostantól bárki elérheti az aktuális szlovén forgalmi helyzetet mutató kameraképeket. A szlovén kameraképeket közvetlenül is el lehet érni, erre a linkre kattintva: https://www.utinform.hu/hu/foreign-webcam/si

A magyar-szlovén nemzetközi együttműködés a CROCODILE (Cooperation of Road Operators for Consistent and Dynamic Information Level) projekt keretében jöhetett létre, melynek célja a közép-kelet-európai közlekedési folyosók mentén a térség tagállamainak (hazánk mellett Ausztria, Csehország, Szlovénia, Horvátország, Olaszország és Ciprus) részvételével, harmonizált és összehangolt intelligens közúti közlekedési alkalmazások megvalósítása. A szlovén webkamerákat a szlovén National Access Point szolgáltatásának segítségével jelenítheti meg.

Címkék: útinform, közlekedés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk