Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. December 16. 10:27, péntek | Belföld
Forrás: mti

Árammal és fegyverrel védte a tanyáját, amin vadkendert termesztett

Árammal és fegyverrel védte a tanyáját, amin vadkendert termesztett

Vádat emeltek egy 50 éves békési férfi ellen, aki áramot vezetett a tanyája bejárati ajtajára és ablakaira szerelt védőrácsba, emellett vadkendert termesztett és több fegyvert is tartott engedély nélkül

- tájékoztatta a Békés Megyei Főügyészség pénteken az MTI-t. A közleményben azt írták: a férfi gazdálkodás céljából használt két hétvégi házat és egy tanyát Békésen.
"Védelmi célból" 2015 őszén a tanyán a hálózati áramot a bejárati ajtóra, az ablakokra, a kamraajtóra és a padlásfeljáróra szerelt védőrácsba vezette. Tisztában volt azzal, hogy egy esetleges jogtalan behatoló akár halálos áramütést is szenvedhet - tudatták.

A férfi egyik hétvégi házának kertjében a kukorica között saját részére vadkendert termesztett, amelynek kannabisz tartalmú növényi törmelékéből több mint 2 kilogrammot rejtett el.

A rendőrség a helyszíni szemle és a házkutatások során három átalakított puskát, egy forgótáras pisztolyt, egy átalakított légpuskát és egy hatástalanított, majd visszaalakított duplacsövű sörétes vadászfegyvert, több alkatrésznek felhasználható lőfegyverdarabot és 495 különféle lőszer foglalt le, amelyeket a vádlott engedély nélkül tartott. Lőszereket találtak elrejtve a garázs falában, a színben, a tyúkólban, sőt egy fotel kárpitja alatt is.

A rendőrök lefoglaltak továbbá három varsát, amelyeket a vádlott a tanya közelében lévő csatornában helyezett el annak ellenére, hogy nem volt halászati engedélye vagy állami halászjegye.

A Békés Megyei Főügyészség az előzetes letartóztatásban lévő férfit emberölés kísérletével, kábítószer birtoklásának bűntettével, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettével, valamint orvhalászat vétségével vádolja, és végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt. Az eljárás a Gyulai Törvényszék előtt folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni