Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Június 07. 10:14, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Árvíz - Mindenkinek ki kell költöznie Leányfalu hullámteréből

Árvíz - Mindenkinek ki kell költöznie Leányfalu hullámteréből

Folyamatosan hagyják el otthonaikat a Duna leányfalui hullámterében élők, miután a 95 érintett ingatlan tulajdonosa csütörtökön megkapta a kitelepítési határozatot – közölte a község polgármestere péntek reggel az MTI–vel.

Nyíri Csaba (független) elmondta, hogy az intézkedés 296 embert érint, a házak egy része nyaraló. Sokan a felhívást követően megkezdték a költözést, néhány embert a legveszélyeztetettebb ingatlanokból a lehető leghamarabb kiköltöztettek. A katasztrófavédelem felmérése szerint éjfélkor már csak 94-en voltak a hullámtérben.
Négyen nem akarnak távozni, az önkormányzat valószínűleg segítséget kér kilakoltatásukhoz - tette hozzá a polgármester.
Nyíri Csaba közlése szerint eddig 38 érintett igényelt elhelyezést, mindannyiukat a Móricz Zsigmond általános iskola tornacsarnokában szállásolják el. A község a 11-es főútra összpontosítja az árvízi védekezést, mivel 2006-ban Tahi és Leányfalu között a Duna (714 centiméteres vízszintnél) itt csapott át az úton.
Nagyon fontos a Tildy Zoltán-híd védelme, és figyelnek a Szentendre irányában felépített három nyúlgát állapotára is – mondta.
A település folyamatos "szintezésében", a gátak magasságának meghatározásában vízügyes és katasztrófavédelmi szakemberek segítenek, a gátakon folyamatosan dolgoznak, a munkába déltől nyolcvan tűzoltó is bekapcsolódik 24 órás váltásban – tette hozzá Leányfalu polgármestere.

Címkék: árvíz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során