Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Június 06. 07:02, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Árvíz - Mintegy ötezren dolgoznak a védekezésben Győr megyében

Árvíz - Mintegy ötezren dolgoznak a védekezésben Győr megyében

Közel ötezren vesznek részt Győr-Moson-Sopronban az árvíz elleni védekezésben - közölte csütörtökön kora reggel az MTI-vel a katasztrófavédelem megyei szóvivője.

Dobos Viktória hadnagy jelezte: a 4700 emberből mintegy ezren vízügyi szakemberek. Eddig a megyében összesen 420 ezer homokzsákot építettek be a gátakba. Az éjszaka folyamán kilenc helyszínen folyt árvízi védekezés.
Tájékoztatása szerint Győrújfalun háromszáz, Mecséren négyszáz méter, Győrzámolyon hét kilométeres szakaszon, Ásványrárón egy, Dunaszentpálon pedig három és fél kilométeres szakaszon dolgoznak a szakemberek.
A szóvivő jelezte, hogy Vámosszabadin a magas vízszint miatt lezárt, Szlovákiába vezető ártéri hidat 200 tonna mart aszfalttal terhelték le estére; itt 700 méteres szakaszon 30 centiméteres védművet emeltek 20 ezer homokzsákból. Gönyűn az árvízi védművek 95 százalékának kiépítésével végeztek estére.
A szigetközi Győrladamér és Dunaszeg között estére a tervezett szinten összeért a gát homokzsák-magasítása - tette hozzá. Jelezte azt is: a karitatív szervezetek és az önkéntesek mellett a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet is segített a munkálatokban, homokzsákok töltésével.
Megemlítette azt is: kedd óta Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye katasztrófavédelmi igazgatóságának vezetője is a helyszínen segíti a munkálatokat.

Címkék: árvíz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során