Városlista
2021. június 12, szombat - Villő

Hírek

2011. Február 02. 05:55, szerda | Helyi
Forrás: Magyar Atlétikai Szövetség

Atlétika: sokat javult a DOVASE országos eredménye

Atlétika: sokat javult a DOVASE országos eredménye

A Magyar Atlétikai Szövetség közzétette a teljes tavalyi évre vonatkozó abszolút pontverseny ranglistáját. A Dombóvári Vasutas Atlétikai Sportegyesület (DOVASE) nem mostanában ért el olyan jó éves pontszámot, mint amekkora a bajnoki hel

A Fazekas Gáspár és Tarr Imre edzők kezei alatt dolgozó fiatal atlétákat felvonultató egyesület 2008. és 2009. évi helyezéséhez képest három helyet lépett előre az országos abszolút pontverseny összesített ranglistáján. Míg tavaly és tavalyelőtt 45. volt a DOVASE a listán általában szereplő 90 egyesület között, addig 2010-ben a 42. helyen sikerült végezniük.

Persze fontos a jó helyezés, de legalább annyira érdekes, hogy azt mekkora pontszámmal sikerül elérni. Nos, a dombóvári atléták tavaly 332 pontot gyűjtöttek be az abszolút összesítésben, ebből tízet nemzetközi versenyeken. Ez azért nagy fegyvertény részükről, mivel a 45. helyet 2008-ban 281,50 ponttal, 2009-ben pedig 267 ponttal sikerült összehozniuk. Ráadásul tavalyelőtt a nemzetközi pontszerzés nem is jött nekik össze.

Érdekes dolgokra figyelhetünk fel, ha közelebbről megnézzük, milyen csapatok is végeztek a DOVASE előtt 2010-ben az országos abszolút pontverseny ranglistáján. Egyrészt az öt tolna megyei csapat közül csak a két szekszárdi gyűjtött be több pontot, mint a dombóváriak. Másrészt pedig a mi atlétáinkénál jobb helyen végzett 41 klub között csupán nyolc olyat találtunk, amely nem a fővárosban, valamely megyeszékhelyen vagy megyei jogú városban működik. Az abszolút győztes tavaly egyébként a Budapesti Honvéd SE lett 8 272 ponttal.

Gratulálunk a Dombóvári Vasutas Atlétikai Sportegyesületnek. Csak így tovább!

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 12. 08:00, szombat | Helyi

170 millió forintból újul meg a Dombóvárt Hőgyésszel összekötő útszakasz

Idén év végéig több mint 6,5 milliárd forintból valósulnak meg útépítési, -felújítási beruházások Potápi Árpád János választókerületében, Tolna megyében.

2021. Június 10. 09:00, csütörtök | Helyi

Tájékoztatás a gyermekorvosi rendelők nyári rendelési ügyeletéről

Az alábbiakban a gyermekorvosi rendelők nyári rendelési ügyeletéről olvashatnak tájékoztatást:

2021. Június 09. 11:24, szerda | Helyi

Az Illyés Gyula Gimnázium csapata nyerte a Mező Ferenc Szellemi Diákolimpiát

Tizenhét év után végre sikerült a több dobogós helyezés után, első helyen végzett a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium csapata a Mező Ferenc Szellemi Diákolimpián az V-VI. korcsoportban.

2021. Június 08. 18:40, kedd | Helyi

Elindult az Eszperantó Enciklopédia magyar nyelvű Wikipédia változata

Jelenleg több, mint 200 kategorizált szócikk érhető el (de a szócikkek száma folyamatosan bővül).