Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2024. Március 26. 08:37, kedd | Helyi

Az Éles Simon Kertbarát Egyesület megtartotta bor- és pálinkaversenyét

Az Éles Simon Kertbarát Egyesület megtartotta bor- és pálinkaversenyét

Az Éles Simon Kertbarát Egyesület első alkalommal megrendezett pálinkaversenyének és a 39. borversenyének eredményhirdetésére március 23-án került sor a Dombóvári Művelődési Házban.

A dombóvári és járási borosgazdák mellett minden évben meghívást kapott a Pécsi Bacchus Borklub tagsága is.

Összesen 116 bor, és 74 pálinkamintát vizsgáltak meg a szakértők. Az elmúlt évhez képest jóval népszerűbb volt a rendezvény, 44 borosgazda nevezett a megmérettetésre és 27 jelentkezőt regisztráltak a pálinkaversenyre.

Ismét óriási munkát végeztek a bor és pálinka bírálók. Az arany, ezüst és bronz elismerések mellett minden nevező rövid összefoglalót is kapott, hogy jövőre még jobb minőségű italok készülhessenek.

Páldi Ede az egyesület elnöke köszöntötte a résztvevőket és vendégeket, majd Kovács István foglalta össze a tapasztalatokat a bor, míg Schmieder Tamás a pálinka készítéséről a leadott minták alapján.

A legjobbak az arany minősítés mellé aranyérmet is kaptak az olimpia évében. A legjobb fehérbor címért járó serleget Böröcz István vehette át, a legjobb rose bor kategória nyertese a Bacchus Borklub és a legjobb vörösbor elismerés boldog tulajdonosa a Bazsonyi pincészet lett.

Pálinka kategóriában a zsűri Pintér Szilárd meggy pálinkáját emelte ki és vehette át a címhez járó kupát.

A két kategóriában a két legaktívabb versenyzőt külön díjazták. Kovács Károly 14, míg Papp Tibor 13 mintát adott le a zsűrinek.

A legeredményesebb az egyesület tagságából a pálinkaversenyen Nagy Lajos lett, aki szintén egy csillogó kupával térhetett haza.

A jó hangulatot tovább emelte az Attalai Pávakör, bordalaival, verseivel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 14:00, szerda | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Július 23. 11:42, kedd | Helyi

A hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Július hónap műtárgya Gulyás József (1938–2017) néhai dombóvári természetfestő 2008-ban festett alkotása lett.

2024. Július 20. 13:39, szombat | Helyi

Ön is segítheti online kérdőív kitöltésével a Dombóvári Kulturális Szolgáltató Központ munkáját

Facebook bejegyzésükben leírják, hogy a kérdőív segítségével tudják felmérni a lezajlott programok társadalmi hatásait, és hogy milyen tevékenységekkel lehetne fejleszteni a település kulturális életét.

2024. Július 19. 16:27, péntek | Helyi

Kihirdették a helyi védelem alatt álló építészeti örökség felújítására kiírt pályázat nyerteseit

Dombóvár Város Önkormányzatának Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága elbírálta a helyi védelem alatt álló építészeti örökség felújítását szolgáló, vissza nem térítendő önkormányzati támogatásra benyújtott pályázatokat.