Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2019. Február 20. 08:20, szerda | Helyi
Forrás: Dombó Média

Az elmúlt hét a házasságról szólt

Az elmúlt hét a házasságról szólt

A helyi rendezvényeket február 10-én az újdombóvári és belvárosi római katolikus templomban nyitották meg ünnepi szentmisék keretében.

A Dombóvári Római Katolikus Plébánia Házas Hétvégés Közössége az idén is csatlakozott a „Házasság Hete” címet viselő országos programsorozathoz, amit a hónap közepén tartottak az ország számos településén.

A helyi rendezvényeket február 10-én az újdombóvári és belvárosi római katolikus templomban nyitották meg ünnepi szentmisék keretében.
Másnap a Kertvárosi Közösségi Házban Öss Csaba és zenekara „húzta a talpalávalót” a Bartha Zsolt plébános, valamint Reizingerné Rostás Andrea vezette táncházban.
Kedden a dr. Mihalec Gábor pár- és családterapeuta tartott előadást február 12-én a Tinódi Házban a hosszan tartó, boldog házasság titkairól.
A „Házasság Hete” helyi szervezői február 15-én előbb véradásra invitálták a József Attila Általános Iskolába a másokon önzetlenül segíteni akarókat, majd a Földi István Könyvtárban telt ház előtt két dombóvári előadó - Deli Orsi és Fenyvesi Gábor (képünkön) - mutatta be „Mondd, akarsz-e életet játszani” című zenés-énekes estjét.
Egy nappal később ismét a Kertvárosi Közösségi Ház volt a helyszíne annak az „Élet-kóstolónak”, amin ifjú házasok játékkal fűszerezett vacsorán vettek részt.
Február 17-én dr. Hegedüs János plébános az Arany János téri Jézus szíve templomban celebrált szentmiséjén külön szertartás keretében megáldotta a jegyeseket, a házaspárok pedig megerősítették házassági fogadalmukat.

„Házasság Hete”
Egy olyan civil kezdeményezés, mely minden esztendő februárjában néhány napig a házasság értékeire és fontosságára irányítja az emberek figyelmét. Az 1996-ban Angliában indult programhoz Magyarország először 2008-ban csatlakozott. A Dombóvári Római Katolikus Plébánia Házas Hétvégés Közössége két évvel ezelőtt internetes nyereményjátékkal és az ahhoz kapcsolódó zárórendezvénnyel, valamint, Gundel-Takács Gábor televíziós műsorvezető előadásával kapcsolódott be az országos programsorozatba.

Címkék: házasság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:30, csütörtök | Helyi

Szakmai napot tartottak óvodapedagógusoknak a Szivárvány Óvodában

A támogatási program célja, hogy erősítse Tolna vármegye Zöld Óvodái közti kapcsolatot, segítse azok Zöld Óvodai szakmai tevékenységét, bővítse az érdeklődő pedagógusok természettudományos ismereteit.

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.