Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2017. Augusztus 07. 14:54, hétfő | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az elmúlt hétvége tűzoltói eseményei

Az elmúlt hétvége tűzoltói eseményei

Az elmúlt hétvégén halálos baleset és számos tűzeset is történt megyénk területén.

Tűzesetek:

Dunakömlőd és Madocsa kereszteződése mellett 1600 nagyméretű szalmabála gyulladt meg, amelyet a paksi hivatásos tűzoltók felügyelet mellett hagytak elégni.

Pénteken, a reggeli órákban Szekszárdon, egy bank automatájának tűzjelzője jelzett, vélhetően az álmennyezet fölött füst szivárgott. A szekszárdi hivatásos tűzoltók az épületet átvizsgálták, áramtalanították, de tűzre utaló jelet nem találtak.

Pénteken délután egy melléképület berendezési tárgyai meggyulladtak Szekszárdon. A szekszárdi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a tűzhöz, kiérkezésükig a tulajdonosnak sikerült a tüzet eloltania. Az egységek az utómunkálatokat végezték el.

Egy körbála égett Szekszárd külterületén péntek délután. A tűz nem veszélyeztetett semmit. A szekszárdi hivatásos tűzoltók az oltást egy vízsugárral és kéziszerszámokkal végezték.

Vasárnap hajnalban az M6-os autópályán egy húskészítményt szállító kisteherautó vezetőfülkéje égett. A tűzesethez a szekszárdi hivatásos tűzoltók egy gépjárműfecskendővel és a vízszállítóval, a tolnai önkormányzati tűzoltók egy gépjárműfecskendővel vonultak és a tüzet három vízsugárral oltották el. A balesetben személyi sérülés nem történt.

Vasárnap délután Dombóváron, egy tehenészet területén avar, gaz égett. A dombóvári hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Műszaki mentések:

Szombaton hajnalban árokba hajtott egy személygépkocsi Zombán. A sofőr az ütközés következtében elhunyt. A balesethez a szekszárdi hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel és a műszaki mentőszerrel vonultak, és áramtalanították a gépkocsit.

Egy őz drótkerítésbe szorult Tamásiban, vasárnap reggel. A bajba jutott állat megmentésére a tamási önkormányzati tűzoltók siettek, akik a kerítés szétfeszítésével szabadították ki az őzet szorult helyzetéből, majd ellátták a sebeit és útjára engedték a vadat.

Szintén vasárnap reggel Döbröközön 2 gépjármű ütközött. A gépkocsikban összesen 7 fő utazott, közülük egy fő sérültet a mentők a helyszínen látták el. A balesethez kiérkező dombóvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépjárműveket. A műszaki mentés idején teljes útlezárás volt érvényben.

Vasárnap délután egy személygépkocsi felborult Tamásiban. A gépkocsiban utazó 3 személy kiérkezés előtt kiszállt, ketten könnyebben sérültek, egy fő pedig nem sérült. A A balesethez kiérkező dombóvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépjárművet. A műszaki mentés ideje alatt félpályás útzár volt érvényben.

Vasárnap este Bonyhádon egy társasház gázórájánál szivárgott a gáz. A kiérkező rendőrök 3 személyt kikísértek a házból, majd a helyszínre kiérkező bonyhádi hivatásos tűzoltók elzárták a főcsapot. A gázszolgáltató a szükséges munkálatokat elvégezte, majd a lakók visszatérhettek otthonaikba,

Vasárnap este fa dőlt az útra Nagydorog területén, ami forgalmi akadályt képzett. A paksi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el a fát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 09:34, szerda | Helyi

Szúnyoggyérítést végeznek Dombóváron

Dombóvár területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre megelőzés céljából. Majd tervezetten egy hónapon belül megismétlésre kerül.

2024. Május 07. 08:24, kedd | Helyi

Dombóvár egyik legnagyobb sportolójára emlékeztek

Buzánszky Jenő 99 évvel ezelőtt, 1925. május 4-én született Újdombóváron.

2024. Május 06. 08:15, hétfő | Helyi

Szivárvány Óvoda családi délután a klímavédelem jegyében

A Dombóvári Szivárvány Óvoda családi délutánt tartott a klímavédelem jegyében április 26-án.

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.