Városlista
2021. október 23, szombat - Gyöngyi

Hírek

2021. Október 02. 11:00, szombat | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

Az Idősek Világnapját ünnepelték Dombóváron

Az Idősek Világnapját ünnepelték Dombóváron

Az Idősek Világnapja alkalmából pénteken került megrendezésre a szépkorúak tiszteletére a már hagyománnyá vált ünnepség. A rendezvényen Gergely Róbert műsorát hallgathatták meg a résztvevők.

Pintér Szilárd polgármester úr beszédével kívánunk Önöknek minden szépet és jót.

„Gyerek voltam, de már elmúlt.
Én még most is játszom!
Nem érdekel, hogy mit szólnak,
hogy milyennek látszom.
Mindig kell a játékosság,
s vidámnak kell lennem!
Nem öregszik meg a lelkem,
míg játék él bennem."
/Aranyosi Ervin: Gyerek voltam, gyerek leszek… (részlet)/

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Szépkorúak!

Már hagyománnyá vált, hogy minden év októberének elsején találkozunk azért, hogy kifejezzük hálánkat, tiszteletünket, megbecsülésünket és szeretetünket azok iránt, akik hosszú, munkában eltöltött évek után köztünk töltik megérdemelt nyugdíjas éveiket.
Örömömre szolgál, hogy személyesen is találkozhatunk, és ilyen nagy számban el tudtak jönni az Önök tiszteletére szervezett rendezvényünkre. Sajnálatos módon a vírushelyzet megnehezítette az elmúlt évek találkozási lehetőségeit, ezért külön öröm, hogy végre ismét együtt lehetünk.
Ezért engedjék meg, hogy most személyesen köszöntsem Önöket!
Szeretném megköszönni mindazt a szeretetet, tapasztalatot, életbölcsességet, amit kaptunk gyermekként, unokaként és dédunokaként. Köszönjük a törődést, a tanítást és azt a mérhetetlen nyugalmat, melyet nap mint nap tapasztalhattunk.
A mai világban egyre többször a szülők támaszkodnak a nagyszülők segítségére, együtt nevelik fel a gyermekeket. A város is számít aktív nyugdíjas éveikben meglátásaikra, munkájukra, véleményükre. Sokan elkülönülve töltötték az időt, távol a családtól, nagyon hiányzott a személyes kapcsolat, egy ölelés, egy meghitt beszélgetés.
Nehéz egyedül, de városunkban senkit nem hagyunk magára, igyekszünk minden lakosnak segíteni, ahogy azt tettük eddig is, és eztán is így fogunk cselekedni.
Őszinte köszönetet mondunk munkájukért, szolgálatukért, melyet közösségünkért és családjukért tettek az elmúlt évtizedekben. Mindezért pedig megbecsülés illeti Önöket, melyet a város részéről azzal kívánunk kifejezni, hogy folyamatosan növeljük városunk időseket érintő szolgáltatásainak körét és színvonalát.
Hiszem, az a dolgunk, hogy megtanuljuk mi magunk, és megtanítsuk a gyermekeinknek, a következő generációnak tisztelni az időseket. Az évek múlásával értékes tulajdonságok járnak együtt, és milyen jó, hogy együtt járnak! Derűs életszemlélet, bölcs világlátás, tengernyi tapasztalat, türelem, kitartás és hit. Csupa olyan tulajdonság, amit csak az életkor előrehaladtával lehet megszerezni, magunkévá tenni. Ezekre az értékekre pedig hatalmas szüksége van társadalmunknak, minden időben, de a maiban, úgy érzem, különösen.
Kívánom, hogy további életüket szeretet, béke és jó egészség kísérje még sok-sok éven keresztül szerető családjuk körében! Az idősek világnapja alkalmából kívánok Önöknek mindannyiunk nevében jó egészséget, szép nyugdíjas éveket!
- - - - -
A rendezvény végén mindazoknak, akik elfogadták a meghívást, polgármester úr és a képviselők ajándékkal kedveskedtek.

Címkék: idősek napja

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 22. 13:20, péntek | Helyi

Az Illyés Gyula Gimnázium két tehetséges diákja részesült ösztöndíjban

A Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium Dombóvár Város Önkormányzatának támogatásával a 2016/2017. tanévben indította el a dombóvári tehetséges diákok megtartása irányuló ösztöndíjprogramját.

2021. Október 21. 21:33, csütörtök | Helyi

Csősz Lászlóné, Kissné Megyeri Csilla és Pető Mária Judit részesült kitüntetésben

Október 19-én az Emberi Erőforrások minisztere által adományozható szakmai elismerések átadására került sor.

2021. Október 20. 20:41, szerda | Helyi

Dombóvári rendőr mentette ki a vízbe esett férfit

A Dombóvári Rendőrkapitányság egyenruhása, Márton Krisztián r. törzsőrmester egy helyi férfit húzott ki a település melletti Szállásréti-tóból.

2021. Október 19. 08:47, kedd | Helyi

Lukács-nap alkalmából adtak át elismeréseket a Dombóvári Szent Lukács Kórházban

Pintér Szilárd polgármester is meghívást kapott a Dombóvári Szent Lukács Kórház ünnepségére. Az eseményen részt vett a Tolna Megyei Balassa János Kórház vezetősége, valamint Dr. Oszvald Péter aneszteziológus főorvos.