Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. December 13. 15:30, kedd | Helyi
Forrás: hírszerkesztőnk

Az időseket köszöntötték és civilek adtak ünnepi műsort - képgalériával

Az időseket köszöntötték és civilek adtak ünnepi műsort - képgalériával

December 11-én rendezte meg a dombóvári önkormányzat a hagyományos Idősek Karácsonyát, amelyhez Civil Advent nevet viselő rendezvényükkel társultak a helyi és kistérségi társadalmi szervezetek.

A Dombóvári Művelődési Ház színháztermét megtöltő dombóvári nyugdíjas meghívottakat a hagyományos Idősek Karácsonyát szervező önkormányzat képviseletében Szabó Loránd polgármester köszöntötte. Elmondta, hogy bár felfüggesztették tisztségéből, ő áll elébük, mivel a meghívás is tőle származott. Arra kérte az időseket, ne foglalkozzanak most az ő helyzetével, hanem gondoljanak a közelgő ünnepre.

A polgármesteri hivatal kapcsolati referense, Orova Edina konferálása mellett több fellépő is szórakoztatta az Idősek Karácsonya közönségét. Sarkadi Ferenc, a zeneiskola tanára Liszt-összeállítást játszott zongorán, majd az Őszikék Idősek Klubja jelentkezett mulatságos jelenettel, amelyet az egyik klubtag, Gáspár István szavalata előzött meg. Az idős fellépőket jóval fiatalabbak, a vargai roma hagyományőrzők követték. Ritmusos és dallamos zenélésüket fergeteges táncbemutatóval fejelték meg. Majd máris azt hallgatta a közönség, hogyan ad elő ifj. Simon Miklós, a gimnázium tanulója egy tréfás és tanulsággal teli népmesét. Ezután megint a gimi képviseltette magát a műsorban. Nagy Rebeka és diáktársai adtak elő két dalt hangszeres kísérettel.

Rövid szünetet követően, a még mindig igen népes publikum előtt Kunfalvi Nóra konferálta fel dr. Bereczki Máriát, a szervező Civil Tanács elnökét, aki rövid köszöntőjében jelezte, hogy advent harmadik vasárnapján a helyi és kistérségi civilek műsorral, vendéglátással és koccintással szeretnének kedveskedni az érdeklődőknek.

Az ezután következő összeállításban előbb Nagy Katalin tett újra tanúbizonyságot kitűnő hangjáról és csiszolt énektudásáról, majd a Naki Faluszépítő Egyesület táncos bemutatója következett. A nakiak először is szerény ajándékkal köszönték meg a civil tanácsot vezető doktornőnek és az abban alelnöki tisztet betöltő Bodó Imrének, hogy meghívták őket fellépni. A lelkesen előadott csoportos tánc után Balaskó János egyedül állt a színpadon, hogy trombitajátékával szórakoztassa a közönséget. Majd a Kapos Táncegyüttes ünnepi gondolatai hangzottak el Márai Sándortól, ezután pedig nagyok kalotaszegi táncai és a kicsik somogyi népi játékai.

Az Amulett Hastánccsoport ifjú növendékei bemutatójának két részlete között Tóth Gáborné, a Dombóvári Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének tagja szavalta el Karácsonyra várva című saját versét. Majd ismét a hastáncosok és a nyugdíjas-szervezet egyik tagja, Molnár Gyuláné következett, aki énekkel járult hozzá az ünnepi hangulathoz. A Dalmandi Rozmaring Egyesület táncos és énekes műsorszáma után két közös karácsonyi dal erejéig összeálltak a naki és a dalmandi fellépők. A műsor utolsó részében Lukácsi Enikő magánénekesnek a kaposvári zeneiskolába járó diákjai adtak elő hangulatos dalokat.

A szereplők és a szervezők közreműködését ajándékokkal megköszönő dr. Berecki Mária ezután mindenkit meginvitált a művelődési ház előterébe, ahol vendéglátásban és pezsgős koccintásban lehetett része a még sokáig kedélyesen beszélgető közönségnek.

Kíváncsi az eseményről készült fotókra? Kattintson a hírünk címsora alatti „Kapcsolódó galéria” hivatkozásra.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!