Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2018. December 19. 13:59, szerda | Helyi
Forrás: Dombó Média

Az időseket várták ünnepelni

Az időseket várták ünnepelni

Jó szokásához híven idén is tartott „Idősek karácsonyát” a város önkormányzata. A helybeli nyugdíjasokat december 17-én a Tinódi Házba invitálta a képviselő-testület.

Csapatostul érkeztek gyalog és ingyenesen igénybe vehető autóbuszokkal a művelődési otthonba az ünnepi műsorra a helybeli „szépkorúak”. A színháztermet majdnem teljesen megtöltő közönséget elsőként Szabó Loránd polgármester köszöntötte, aki beszédének első részében arra a kérdésre adott választ, hogy miért a karácsony a legszebb ünnepünk?
- Tegyünk amennyit tudunk azért, hogy az évnek ez az időszaka minél többek számára legyen öröm és vidámság forrása - mondta az önkormányzati vezető. - Ilyenkor ünnepi beszéd nem múlhat el Charles Dickens „Karácsonyi ének” című kisregényéből származó idézet nélkül. „Igen méltányos és igazságos dolog, hogy míg a betegségek és a bánat fertőző, semmi sem terjed olyan járványszerű gyorsasággal, mint a nevetés és a jókedv.” Szeretném, hogy ez városunkban is igaz legyen: minél többen és minél vidámabban éljük meg a karácsony ünneplését. Éljük meg úgy, mint a gyerekek, amikor ilyenkor mi felnőttek vehetünk példát tőlük lelkesedésből és az ünnep szeretetéből. Boldog karácsonyt kívánuk minden ittlévőnek!
A képviselő-testület első emberének szavai után a budapesti Orfeum Vándorszínpad két művésze - Birinyi Mónika és Bálint Csaba - adott fergeteges operettműsort, valamint karácsonyi dalokat is énekelt.
Az „Idősek karácsonyának” zárásaként egy-egy csomag szaloncukrot vehettek át a Tinódi Ház aulájában az önkormányzat tagjaitól a nyugdíjasok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.