Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Május 25. 19:33, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Bálák százai égnek napok óta egy Heves megyei telephelyen

Bálák százai égnek napok óta egy Heves megyei telephelyen

Három napja dolgoznak a tűzoltók egy telephelyen keletkezett bálatűz felszámolásán Demjén határában - közölte a Heves megyei katasztrófavédelmi szóvivő hétfőn az MTI-vel.

Nagy Csaba elmondta: a nem sokkal péntek dél előtt érkezett riasztás óta az egri, füzesabonyi és mezőkövesdi hivatásos tűzoltók, továbbá a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat csaknem 25 munkatársa hét járművel vett részt az eddig ismeretlen okból keletkezett tűz felszámolásában.

A Demjén közelében található telephelyen először mintegy ötszáz bála és egy munkagép kapott lángra, ám a nagy szélben a tűz gyorsan terjedt, további bálák is meggyulladtak, ezért több egység az ingatlanon található épületeket is védte a beavatkozás során. Az oltás és a helyszín biztosítása egész hétvégén tartott, az utómunkákat jelenleg is végzik egri tűzoltók - tájékoztatott a szóvivő, jelezve: a lángok péntek óta további, mintegy tizenötezer kör- és kockabálára terjedtek át.

Közölte: az oltás során az áramszolgáltató szakemberei a lángok által veszélyeztetett vezetékeket feszültségmentesítették, a bálák szétterítésében és a tűzfészkek feltárásában számos erőgép is segítette a munkát. Nagy Csaba hozzátette: senki sem sérült meg, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vizsgálja a tűz kialakulásának okát.

Címkék: bála, demjén, heves, tűz, tűzoltó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.