Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Június 19. 10:08, péntek | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Baleset és klórszivárgás a pályaudvaron – a gyakorlat szerint

Baleset és klórszivárgás a pályaudvaron – a gyakorlat szerint

Személyautó hajtott egy vonat elé és egy vasúti tartálykocsiból klór szivárgott. Ez volt az alapszituációja annak a megyei ellenőrző gyakorlatnak, amit június 18-án tartottak Dombóváron, a MÁV telephelyén.

A szerencsétlenséghez a dombóvári hivatásos tűzoltókon kívül a komlói és kaposvári egységeket, valamint a katasztrófavédelmi mobil labort is riasztotta a megyei főügyelet.

Az ilyenkor előírtak szerint az elsőként kiérkező dombóvári tűzoltók felderítették a helyszínt és megfékezték a lángokat. Ezt követően már hozzáfértek a személyautóba szorult sérülthöz, akit feszítő-vágó berendezés használatával tudtak kiemelni a roncsból. A vonaton utazók közül is többen megsérültek, őket, valamint a mozdony vezetőjét mentőálarc segítségével szállítottak, vagy - állapotuktól függően - hoztak le a szerelvényről.

A veszélyes árut szállító tartálykocsiból sárga füst szivárgott, ide egy másik felderítő egység indult nehéz gázvédő ruhában. A szivárgás helyét rövid időn belül sikerült megtalálni és megszüntetni. A környezetbe került veszélyes anyag hígításához két, úgynevezett védősugár megszerelésére is szükség volt. Mindeközben a katasztrófavédelmi mobil labor állománya a helyszíntől távolabb méréseket végzett annak érdekében, hogy kiderítsék, lakott területet veszélyeztet-e a szivárgó veszélyes anyag. A mérések rámutattak arra, hogy a lakosságot nem fenyegeti veszély, így lakosságvédelmi intézkedések megtételére nem volt szükség.

A gyakorlat mindig értékeléssel zárul, ez azért fontos, hogy a végrehajtás során felmerülő esetleges hibákra, problémákra fény derüljön és a későbbiekben kiküszöbölhetőek legyenek. A sikeres gyakorlat megfelelt minősítéssel zárult.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.