Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Október 19. 13:34, szerda | Helyi
Forrás: LWp Kommunikáció

Bankfiókokban gyűjtött játékoknak örülhetnek a beteg gyerekek

Bankfiókokban gyűjtött játékoknak örülhetnek a beteg gyerekek

A K&H gyógyvarázs program ismét játékokkal és könyvekkel járul hozzá a beteg gyermekek gyógyulásához: 2011-ben országszerte immár 50 bankfiókban szervezett gyűjtőakciót összesen 35 intézmény gyermekosztálya javára.

A program célja, hogy a kis betegek számára gyorsabban telhessen a kórházban töltött idő. Tolna megyében három ponton, a dombóvári, a bonyhádi és a tamási K&H bankfiókban lehetett leadni a már nem használt, de még jó állapotban lévő „kinőtt” játékokat, könyveket. Az ajándékokat a Dombóvári Szent Lukács Egészségügyi Nonprofit Kft. által működtetett kórház gyermekosztályán gyógyuló gyerekeknek október 17-én adták át.

„A teljes élet elengedhetetlen feltétele az egészség. A gyógyuláshoz vezető út pedig a lelkünkön keresztül is vezet. Egy-egy kedves mesekönyv vagy játék segít lekötni a gyerekek figyelmét, így az orvosok és ápolók áldozatos munkája is talán kicsit könnyebben érhet célt. A K&H gyógyvarázs program keretében immár ötödik éve szervezünk könyv- és játékgyűjtést a kórházban gyógyuló gyerekek részére. A mostani akció során a gyűjtésben részt vevő bankfiókok számát megdupláztuk, és országszerte 50 K&H fiókban vártuk az adományokat, amelyeket összesen 35 kórház gyermekosztályán osztunk szét az ősz folyamán. Nagy öröm számunkra, hogy az ország második legnagyobb bankjaként olyan ügyfelekkel büszkélkedhetünk, akik szívesen áldoznak a gyermekek gyógyulásáért. Ma ide, a Dombóvári Szent Lukács Egészségügyi Nonprofit Kft gyermekosztályára 150 darab könyvet és játékot hoztunk. Ezúton is őszintén köszönöm minden kedves ügyfelünknek, hogy részt vettek a gyűjtőakcióban, így járulva hozzá a gyerekek felépüléséhez” – mondta Bodóné Bohn Valéria, a K&H Bank dombóvári fiókvezetője.

A K&H gyógyvarázs programról
A K&H Csoport és a K&H Egészséges Nemzetért Alapítvány 2011-ben nyolcadik alkalommal indította el K&H gyógyvarázs gyermek-egészségügyi programját, amely mára már egy igen komplex támogatási rendszer. A program fő elemét képező országos pályázat hatálya kiterjedt az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által finanszírozott, Magyarországon fekvő és járó beteg szakellátást végző gyermek-szakkórházak, kórházak, klinikák és országos intézetek gyermekosztályaira, illetve a gyermekmentési tevékenységet végző mentőszolgálatokra is. Az intézmények összesen a bruttó 25 millió forintos pályázati alapból egyenként legfeljebb 5 millió forint értékben pályázhattak gyermekgyógyászati- és mentési eszközökre. A program másik két eleme kifejezetten a kórházban gyógyuló gyermekek mindennapjait hivatott könnyíteni. A szórakoztató programsorozat az első évtől jelen van a rendszerben, könyv és játékgyűjtés pedig immár negyedik alkalommal indult országszerte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.