Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2023. December 11. 08:34, hétfő | Helyi

Bátrak Ligája versenyt rendeztek Dombóváron

Bátrak Ligája versenyt rendeztek Dombóváron

A Honvédelmi Sportszövetség (HSZ) Bátrak Ligája elnevezésű versenye Dombóváron és Tolna Vármegyében is először került megrendezésre az MMSZ Esterházy Miklós Technikum és Kollégium Buzánszky Jenő Sportkomplexumában.

Legyenek fiatalok, akik a katonai hivatást választják

Az országos versenysorozat a városi és a térségben működő oktatási intézmények csapatainak részvételével zajlott.

Nyolc iskola csapatai küzdöttek meg egymással. A dombóvári József Attila Általános Iskola és az Evangélikus Általános Iskola 2-2 csapata, míg a Szent Orsolya Rendi Bencés Iskolaközpont, az Illyés Gyula Gimnázium, továbbá Mágocs, Vásárosdombó, Kaposszekcső és Gyulaj egy-egy csapata vállalta a megmérettetést.

Összesen egymillió forint értékű ajándékutalványt osztottak szét a résztvevő csapatok között a 43. Bátrak Ligája sporteseményen.

A szövetség öt évvel ezelőtt hozta létre a versenysorozatot a hetedik, nyolcadik osztályosok számára. Az akadályversenynek fontos szerepe van a honvédelmi előképzésben, mindemellett a sport által a fiatalok akaratereje, fizikuma és állóképessége is fejlődik.

A vetélkedő alatt a résztvevők a sportlövészetet, vívást, íjászatot, evezést, RC tank vezetést, valamint egy autós szimulátort is kipróbálhattak. A verseny végén a Szekszárdi Szakképzési Centrum Ady iskolájának kadétjai tartottak bemutatót.

Dr. Simicskó István, a HSZ elnöke, hazánk volt honvédelmi minisztere, Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője és Pintér Szilárd polgármester osztották meg gondolataikat az eredményhirdetés alkalmával, majd átadták a díjakat.

A két legjobb csapat továbbjutott az országos versenyre, majd ott képviselhetik városunkat.

A dobogó harmadik fokára a József Attila Általános Iskola 1. sz. csapata, a másodikra az Illyés Gyula Gimnázium csapata állhatott, míg a győztes a Szent Orsolya Bencés Iskolaközpont csapata lett.

Címkék: általános iskola

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.