Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Október 14. 07:00, péntek | Belföld
Forrás: Ügyészség

Betonoszlop állította meg a rendőrök elől menekülő ittas sofőrt - videóval

Betonoszlop állította meg a rendőrök elől menekülő ittas sofőrt - videóval

Az ittas járművezetés vétsége és más bűncselekmények miatt az Esztergomi Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki a rendőrök fény-és hangjelzéseire nem állt meg, előlük kilométereken keresztül menekült.

A vádirat szerint a férfit a bíróság eltiltotta a járművezetéstől, ennek ellenére 2021. július 26-án, késő este, Esztergomban gépkocsit vezetett. A férfi a járművezetés előtt alkoholt és amfetamint fogyasztott, a gépkocsira cseh honosságú rendszámot szerelt fel.

Az elkövető a járművezetés során észrevett egy rendőrautót, és menekülni kezdett, az őt követő rendőrautó hang-és fényjelzéseire nem állt meg. A férfi a járművel Esztergomból a 117-es útra, majd innen Táton keresztül Tokodaltáróra hajtott. Végül egy oszlopnak ütközött, az utasával kiszállt az autóból, elszaladt, rövid időn belül a rendőrök elfogták.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfit börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra, és közúti járművezetéstől eltiltásra ítélje.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.