Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Október 16. 16:04, vasárnap | Helyi
Forrás: dr. Kriston Vízi József

Bor, egészség, szerelem, költészet és egy ünnepelt - képgalériával

Bor, egészség, szerelem, költészet és egy ünnepelt - képgalériával

A Hotel Dombóvár Baráti Asztaltársaság, a kisváros informális közösségi klubja október 12-én tartotta havi soros összejövetelét. Előadás, áttekintés, költészet és egyhangú felkiáltás követett köszöntőt és felköszöntést.

A népes est résztvevőit és a nemrég születésnapos asztalfőt, Dr. Magda Tamást Bodó János Attila elnök-vezérigazgató köszöntötte. Az ünnepelt - aki egyúttal a Dombóvár Díszpolgára cím szerény viselője is - kedves élc kíséretében, de meghatódva vette át a közösség jelképes ajándékát.

Ezt követően Dr. Bereczki Mária főorvos asszony tartott hangulatos prezentációt Költészet, bor, szívbetegség címmel, melynek középpontjában mindvégig a jótékony gyógyítás állott. A jó fajta és minőségi magyar bor hatékonysága mellett tört lándzsát, amikor is biztatásként hozta fel a napjainkban virágzó hazai orvosi bor-szimpóziumok, valamint az ebből kinövő borterápiák hasznos eljárásait. Őt követte a másik orvos-társ, Dr. Nagy Miklós, aki pedig Bor, egészség, költészet címmel nyújtott szakmai és művelődéstörténeti áttekintést. „Remeg az asztal...” - idézte meg a jeles irodalombarátként ismert háziorvos. Ormossy Lajos alapító asztaltárs Hamvas Béla örökbecsű borköltészetéből és napjaink folklórjának pajzán tárházából idézett számos kedvcsináló példát - szívből, szívesen, színesen.

Megőrizzük Dombóvárnak! felkiáltással, egyhangúlag jelentették ki egyetértésüket a dombóvári közélet mértékadó jelesei önkéntes társulásának jelenlévő tagjai a szigeterdei Kossuth-szoborcsoport tervezett költöztetése ellen fellépőkkel.

Bank István hotel- és étteremfőnök és csapata ismét kitett magáért: a vadragu levest füstölt sajtos brokkoli mártásba helyezett roston sült pulyka szeletek követték, a különféle jó fajta borok és a kedélyes beszélgetés mellé pedig kiválóan illett a puding gyümölcsvelővel.

kvj

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!