Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2018. Február 19. 08:39, hétfő | Helyi
Forrás: Bodó Imre

Borverseny Gyulajon...

Borverseny Gyulajon...

A gyulaji kertbarátok az idei évben is megtartották az immár szokásos borversenyüket. A mustrára 29 borfajta érkezett, 8 fehér, 18 vörös és 3 Rozé.

A borok bírálatát két bizottság végezte. A fehér és Rozé borokat Füleki Zoltán, Szentgyörgyi Tibor, Becker Tamás, Tóth Ervin és Szabó Zoltán, a vöröseket Bodó Imre, Keszte Jenő és Tóth Tamás bírálták.
A bizottságok tagjai megállapították, hogy mind a fehér boroknál ,mint a vöröseknél az un. fajborok jobban szerepeltek. A vegyes borok elmaradtak a várttól, ez annak is tudható be, hogy Gyulajon az elmúlt év tavaszán fagy tizedelte a szőlőket, mely kihatott a borok minőségére. Javíthatatlan, azaz kezelhetetlen borokkal nem találkoztak a bizottságok. A fehér boroknál előfordult kénhidrogénes, opálos bor is, de ezek javíthatók. A vegyes boroknál szintén találkoztak hibás borral, de összességében elmondható, hogy jó évjáratnak bizonyult a 2017-es év.
Eredmények: Fehér boroknál, 5 arany, 3 ezüst és 1 bronz, a vörös boroknál, 8 arany, 4 ezüst és 5 bronz, illetve a Rozé boroknál 2 arany és 1 ezüst minősítés született. A gazdák odafigyelésének és jó munkájának köszönhetően az idei évben sem került sor oklevél minősítésre. A legeredményesebb termelői címet Szentgyörgyi Tibor gyulaji gazda érdemelte ki, aki mind az öt borával arany minősítést szerzett. Ezúton is Gratulálunk neki!

Az eredményhirdetésre szombaton (február 17-én) került sor. Az okleveleket és díjakat Szabó Zoltán dombóvári kertbarát és Selmeci László polgármester adták át a kertbarátok és szőlősgazdák szokásos farsangján és bálján.

Címkék: borverseny, Gyulaj

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.