Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2019. Március 13. 08:20, szerda | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Bővült a gépjárműpark Dombóváron

Bővült a gépjárműpark Dombóváron

Egy új vízszállítóval gazdagodott a Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság.

Az ünnepélyes átadáson elsőként Neiczer Tamás tű. főhadnagy, a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnokhelyettese ismertette a HEROS Aquarex S10 vízszállító műszaki paramétereit.A főhadnagy elmondta, hogy a vízszállító gépjármű alkalmas a gépjárműfecskendők vízutánpótlásának biztosítására, szükség esetén önálló beavatkozó járműként is bevethető, akár erdőtüzek oltásakor is. A gépjármű 10 ezer literes beépített víztartállyal rendelkezik, a Rosenbauer N25 típusú szivattyú 2500 liter vizet képes átszivattyúzni egy perc alatt, és menet közbeni oltásra is képes. A háromtengelyes vízszállító gépjárművet Renault járműalvázra építették, közúton és terepen is jól használható. A járművet automatizált tengelykapcsolóval szerelt sebességváltóval látták el. A dízelüzemű hajtómotor megfelel az EURO VI. előírásoknak.

Az ünnepségen a vízszállítót munkába állása előtt, Dr. Hegedűs János katolikus plébános is megszentelte, aki reményét fejezte ki, hogy minél kevesebbszer kelljen használni az autót, de ha szükséges, akkor mindig tudjon segíteni a bajba jutottakon. Szűcs Eszter, evangélikus lelkész megáldotta a gépjárműveket és az azokon szolgálatot teljesítő állományt.

Dr. Balázs Gábor tű. ezredes ünnepi beszédében elmondta, hogy a katasztrófavédelem negyedik éve dolgozik azon, hogy megújítsa, megfiatalítsa, egyben egységesebbé tegye járműparkját. Ebben több európai uniós finanszírozású projekt is segít, amelyeknek köszönhetően új kritikusinfrastruktúra-védelmi bevetési egységek, nagy szállítókapacitású vízszállító gépjárművek, valamint erdőtűz oltására szolgáló eszközök kerültek a katasztrófavédelem eszközrendszerébe. A hazai tűzoltógépjármű-park fejlesztésének folytatásaként, uniós pályázati lehetőségek kihasználásával, az „Erdőtüzek oltására alkalmas gépjárművek és vízszállító gépjárművek rendszerbe állítása” című KEHOP1.6.0-15-2016-00020 azonosítószámú projekt révén nagy szállítókapacitású vízszállító gépjárművek beszerzése történt meg.

Az igazgató kiemelte, hogy a dombóvári tűzoltók mindig magas színvonalú szakmai munkát végeztek, meggyőződése szerint jó helyre került a 2018-ban átadott 12 darab vízszállítóból ez az egy. Az új vízszállító 3 megyében összesen 38 település közbiztonságát javította.

Végezetül mindenki megtekinthette a minden igényt kielégítő felszereltségű, modern, új, mintegy százmilliós értékű gépjárművet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!