Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2018. Július 18. 13:28, szerda | Helyi
Forrás: Dombó Média

Bővült a világítás a Gunaras felé vezető gyalog- és kerékpárúton

Bővült a világítás a Gunaras felé vezető gyalog- és kerékpárúton

Négy korszerű LED-es kandelábert telepítettek a Gunaras felé vezető gyalog- és kerékpárút mellé. A világítóberendezések környezetbarátok, napelemes megoldással működnek.

A kandeláberek működtetése nem igényel hálózati betáplálást, a világításhoz az energiát napsugárzásból nyerik, működésükhöz azonban a szórt fény is elegendő. A beruházás természetvédelmi jelentőségét az is mutatja, hogy egyetlen napelemes világítóberendezés alkalmazásával 10 év alatt mintegy 2,5 tonnányival csökken a széndioxid-kibocsátás.
- A négy kandeláber összesen több mint két millió forintba került - mondta el Csősz László, a Városüzemeltetési Iroda közbiztonsági referense. - A tervek szerint a város önkormányzata minden évben a költségvetéséhez képest gyarapítja a LED-es világítóberendezések számát. A képviselőtestület azt tűzte ki céljául, hogy a Dombóvárt Gunarassal összekötő gyalog- és kerékpárutat teljes hosszában ilyen napelemes lámpák világítsák meg. Az útvonal igencsak kedvelt mind a turisták, mind a városlakók számára, ezért a kandelláberek kihelyezésével az arra járók közbiztonságát szeretnék emelni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.