Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2018. Július 18. 08:42, szerda | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Bulizz biztonságosan!

Bulizz biztonságosan!

Nyár lévén javában tart már a fesztivál szezon. A katasztrófavédelem, a meteorológiai szolgálat és a szervezők minden nagyobb rendezvény ideje alatt állandó kapcsolatban vannak.

Amennyiben kedvezőtlenre fordul az időjárás, kérjük, fogadják meg a hatóságok és a szervezők tanácsait!

A katasztrófavédelem munkatársai rendszeresen ellenőrzik a rendezvények biztonságát. A legfontosabb biztonsági követelmény a szabadtéri rendezvények esetében, hogy a fesztiválozók veszély esetén a lehető leggyorsabban el tudják hagyni a helyszínt. Ehhez jól kivilágított, sötétben is látható táblákon jelzett menekülési útvonalakra van szükség. A húszezer négyzetméternél nagyobb területen, vagy tízezernél több látogatót fogadó rendezvényeken kétméteres, jól látható helyeken felállított kivetítőkön kell bemutatni, hogy mi a teendő veszély esetén.

Fesztiválozz biztonságban!

- A tömegben nyitott és csukott állapotban egyaránt balesetveszélyes lehet egy esernyő. Az eső önmagában nem jelent veszélyt, egy esőkabát is elegendő védelmet jelent.

- A sátor sok esetben megfelelő menedék lehet, azonban figyelni kell arra, hogy ne olyan helyen legyen, ahol faágak eshetnek rá, vagy fák dőlhetnek ki.

- A sátor felállítási helyének megválasztásakor ügyelj arra is, hogy ne legyenek a közelben rögzítetlen vagy instabil tárgyak.

- Baj esetén a menekülési útvonalakat követve hagyd el a helyszínt! Ne próbálj a helyszínről kiáramló tömeggel szembe haladni!

- Mobiltelefonod mindig legyen feltöltött állapotban és lehetőség szerint tölts le zseblámpafunkciót nyújtó alkalmazást.

- Ne menekülj szűk konténerbe, hiszen minél több ember zsúfolódik össze kis helyen, annál nagyobb a baleset kockázata!

A villámcsapás okozta balesetek is előfordulhatnak nyáron. Elkerülve a baleseteket:

- Semmi esetre se menekülj fa alá!

- Ne menekülj a színpad közelébe. A színpadokon ugyan van villámhárító, de erős szél estén balesetveszélyes lehet a felépített technika.

- Egy rendezvény váratlan kiürítése alatt ne a közösségi oldalak színesítésére, hanem a helyszín biztonságos elhagyására koncentrálj! Az élmények, tapasztalatok megosztására ezután is ráérsz.

- Ne akadályozd a tűzoltók, a mentők és a rendőrök szabad mozgását!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.