Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2011. December 20. 19:54, kedd | Helyi
Forrás: Vörös Viktória/József Attila ÁMK

Csíkból jött fiatalok betlehemeztek az újdombóvári iskolában

Csíkból jött fiatalok betlehemeztek az újdombóvári iskolában

„A néphagyomány nem rab, hogy őrizni kelljen, nem beteg, hogy ápolni kelljen… Élni kell véle!” Ez a mottója Gábor Dénesnek és Hozó Leventének, a csíkszentkirályi Vadrózsa tánccsoport vezetőinek.

Az újdombóvári József Attila ÁMK-ban a csoport tagjai közül kikerülő fiatalok betlehemezését láthatták a tanulók és nevelőik. A népi hagyományt Gábor Dénes még a nagyanyjától tanulta.

A csíkszentkirályi csoport a Debrecenben megrendezett XXI. Nemzetközi Betlehemes Találkozón vett részt, mely előtt Dombóvárra is ellátogattak egy helybeli ismerős család meghívására.

Előadásukat az iskola alsósai december 9-én, az első órában láthatták. A kicsik tátott szájjal nézték végig a mintegy húsz perces bemutatót. Voltak subás juhászok, angyalok, Mária és József. A gyerekek a szöveget kicsit nehezen érthették, hiszen az erdélyi fiatalok nagyon ízesen beszéltek, de a történetet felismerték, ami látszott az általuk később készített rajzokból is (egyiküket lásd hívóképünkön).

Az előadás után kisebb fogadáson vett részt a tizenegy szereplő és a csíkszentkirályi önkormányzat képviselője az iskola könyvtárában.

Vörös Viktória

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.