Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2020. Április 06. 08:00, hétfő | Helyi
Forrás: MTI, fotó: https://www.freepik.com/free-photo/female-hand-typing-keyboard-laptop_543

Nőtt a digitális összefogásban beérkezett felajánlások száma

Nőtt a digitális összefogásban beérkezett felajánlások száma

Több mint kétszeresére nőtt a Digitális összefogásban beérkezett felajánlások száma.

- közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) vasárnap az MTI-vel.

Közleményük szerint a kezdeményezés március 24-i bejelentése óta eltelt napokban az induló nyolcvan digitális felajánlás mellé további kilencvennégy érkezett. A digitális szektor így mostanáig összesen százhetvennégy digitális megoldással, alkalmazással, szolgáltatással segíti a veszélyhelyzethez való alkalmazkodást elsősorban a tanárok és diákok, az idősek és a vállalkozások, munkavállalók számára.
Emlékeztettek, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Solymár Károly Balázs digitalizációért felelős helyettes államtitkár március 24-én, online sajtótájékoztatón jelentették be az akció elindítását. A kezdeményezés célja, hogy szektor szereplői által felajánlott digitális megoldások, eszközök, szolgáltatások és önkéntes segítségnyújtás minden érintetthez eljusson a koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetben.
A felajánlásokra létrehozott honlapon mostanáig több mint 31 ezer megtekintést regisztráltak. A beérkezett százhetvennégy felajánlásból száztizenhármat bárki igénybe vehet, a maradék hatvanegy felajánlást pedig a cégek egy-egy meghatározott célcsoportnak szántak, így ezeket célzottan osztják ki.
Az ITM szerint a felajánlások széles körben hasznosulnak, a három mobilszolgáltató által felajánlott plusz mobiladat csomagokat bárki igénybe veheti. A Digitális összefogás eredményeként elérhetővé vált megoldások közel négyötöde az oktatás résztvevőinek megsegítését célozza. A távoktatást támogató digitális alkalmazások 1,6 millió diáknak és 200 ezer tanárnak, oktatónak segítenek a köznevelésben, a szakképzésben és a felsőoktatásban. Például a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiaszertár zárt Facebook csoportján keresztül nyújt szakmai támogatást a távoktatással kapcsolatban segédanyagokkal, tanácsokkal.
Kiemelték azt is, hogy a távmunkára felajánlott digitális megoldások egymillió munkavállaló otthoni munkáját segítik, számos eszköz, alkalmazás könnyíti meg a több mint kétmillió szépkorú és családjaik számára a kapcsolattartást, a leginkább veszélyeztetett korosztály védelmét.
Az akció a Digitális jólét program koordinálásában folytatódik, további információk a felajanlas.digitalisjoletprogram.hu honlapon találhatóak - áll az ITM közleményében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!