Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Október 02. 12:05, kedd | Helyi
Forrás: Szabó Loránd

Dombóvár nem kér több trójai falovat

Dombóvár nem kér több trójai falovat

A Fidesz október 1-i sajtóközleményéből azt szűrtem le, hogy csak pár napot élt a remény, hogy Dombóváron a jövőben egy minimális feltételeken alapuló közös munka kezdődik.

,A fideszesek elutasítják, hogy fontos kérdésekben egyeztessünk, próbáljuk egymás részére elmondani azokat az információkat, elképzeléseket, melyek segíthetnek a jó döntések meghozatalában. Hiszen erre vállalkoztunk akkor, mikor képviselői eskünket letettük.

Nyilatkozatuk szerint az ő demokrácia felfogásuk továbbra is az, hogy az ellenzék nem kérdezhet, nem szólhat hozzá a napirendekhez, a polgármester pedig szó nélkül hajtsa végre a döntéseiket. A diktátum szabályokat eddig sem tartottuk be és a jövőben sem tesszük, mert csak így lehet elérni, hogy elkerüljük az olyan rossz hatású döntéseket, mint a kórház igazgató választást, értelmetlen iskola összevonásokat, a vízmű vagyon elherdálását, stb. Van viszont egy alapvető terület, melynek fontossága mindenek felett áll, ez pedig a költségvetés. A múlt héten még Nagy Roland Fidesz szószóló is úgy nyilatkozott, hogy e téren nagy a baj, s valóban egyeztetni kell, hogy miként lehet javítani a város pénzügyi működésén. Érdekes nem? Amikor lassan vége az évnek, akkor jut eszükbe, hogy az általuk készített és elfogadott költségvetéssel nagy a baj. Most taktikát váltanak, azt gondolják, ha nem beszélnek róla, akkor nem foglalkoznak a témával a kedves Dombóváriak? Tévednek, hiszen az emberek a bőrükön érzik, a tanárok hónapok óta nem kapják meg a minőségi bérpótlékukat, az intézmények adóssága több, mint 88 millió forint, elfogyott a pénz a tanulók úszásoktatására, stb.

Tóth Gyulával és Kiss Bélával közösen legalább 15 olyan tématerületet jelöltünk meg, melyekről jó lett volna beszélnünk. Főleg elveket kellett volna tisztáznunk, melyre egy képviselő-testületi ülés alkalmatlan forma. Nem ajtók mögé akartunk bújni és titkos paktumokat kötni, csak tisztázni vélt, vagy valós sérelmeket, a következő két évre kialakítani a követendő munkamódszert. Azt gondoltuk, hogy Dombóvár megér annyit, hogy erőt véve magunkon szemtől szemben leülünk egymással. Ez a politikai kultúra alapja.

Végül az alpolgármester-kérdésről. A személyt én jelölöm. Egyszer befürödtem azzal, hogy elfogadtam a Fidesz ajánlását. Még egy trójai falóra nincs szüksége sem a városnak, sem nekem.

Szabó Loránd

polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.