Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. Február 19. 23:55, vasárnap | Helyi
Forrás: dr. Kriston Vízi József

Dombóvári és szekszárdi szerzők írásai a Honismeretben

Dombóvári és szekszárdi szerzők írásai a Honismeretben

A Honismeret című folyóirat XL. évfolyam (2012) 1. számában Tolna megyéből Dr. Gesztesi Enikő szekszárdi, valamint dr. Kriston Vízi József és Bodó Imre dombóvári szerzők is szerepelnek írásokkal.

Az Iskola és Honismeret rovatban Dr. Gesztesi Enikő - Szekszárd, Garay Gimnázium, egyúttal a Tolna megyei Egyed Antal Honismereti Egyesület titkára - tanulmánnyá formált előadása olvasható, mely eredetileg a 2011. szeptember 24-i, dombóvári honismereti napon hangzott el.

A lap közli dr. Kriston Vízi József dombóvári múzeumvezető, a Horvay-kutatás egyik mozgatójának bő beszámolóját az elmúlt év novemberében Budapesten, a Duna-melléki Református Egyházkerület Ráday Gyűjteményében tartott emlékdélutánról, amely a svájci-magyar történelmi barátság ápolásának és elmélyítésének ügyét szolgálta.

Bodó Imre, a szintén hosszú ideje már Dombóváron élő és tevékenykedő helytörténeti kutató ezúttal két írást is jegyez a folyóiratban. Az egyik - korábban a dombóvári múzeum jubileumára tervezett kötet számára íródott - „Az építő Fekete-család Dombóváron” címet viseli. A másik írás már direktebben szól a szerző és választott témájának göllei kapcsolódásáról: a száz évvel ezelőtt született legendás sanzonénekes Rácz Valit hozza emberközelbe.

A folyóirat honlapja ide kattintva megnyitható.

Szemlézte: kvj

Címkék: folyóirat, Honismeret

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.