Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Október 17. 08:34, szerda | Helyi
Forrás: Dombó Média

Dombóvári óvodába vitt ajándékot a motoros klub

Dombóvári óvodába vitt ajándékot a motoros klub

A motorozás hazai szerelmesei 1999-ben alapították meg a BMW Motoros Túraklub Magyarországot, melynek tagjai idei zárótúrájuk alkalmából október 12-én Dombóvárra érkeztek.

Egy nappal később a német gyártmányú motorokat imádók egy csoportja felkereste a Szivárvány Óvodát, ahol vezetőik 650.000 forint értékű ajándékot adtak át a város önkormányzatának tulajdonában lévő és üzemeltetésében működő gyermekintézménynek.

- Az adományozást 15 évvel ezelőtt éppen Dombóváron kezdtük el, akkor a helyi kórház gyermekosztályának vásároltunk egy televíziót - emelte ki Baka Tibor, a BMW Motoros Túraklub Magyarország elnökhelyettese. - Akkortól vált hagyománnyá azt, hogy minden esztendőben a márciustól októberig tartó túráink zárásakor ajándékot viszünk arra a településre, ahol azt tartjuk. Most udvari játékokkal leptük meg a helyi Szivárvány Óvodát.
A Dombóváron születtet és azóta is itt élő motoros szerint az általuk összeadott pénzből vásárolt idei adomány - öt rugós játék - jó helyre került, amit az ajándékozók tiszteletére énekes-mondókás műsort adó helyi csöppségek hálás szemeikkel jeleztek.
A márkahű csoportról tehát nemcsak az derült ki, hogy alkalmanként mintegy 90 fővel motorozik Európa útjain, hanem az is, hogy szívesen jótékonykodik.
Szabó Loránd a gyermekintézményt fenntartó települési önkormányzat nevében köszönetet mondott a nagylelkű felajánlásért. A polgármester részletesen bemutatta a BMW-klubtagoknak a várost és annak híres szülötteit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.