Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Március 13. 18:11, hétfő | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Dombóváron is értékelték az elmúlt évet

Dombóváron is értékelték az elmúlt évet

A Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség is megtartotta az előző évet értékelő állománygyűlését.

A Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség az elmúlt évben kiegyensúlyozottan, hatékonyan végezte munkáját mondta Szabó Jenő tű. ezredes kirendeltség-vezető beszámolója kezdetén. A célkitűzéseket és a kiemelt feladatokat minden szakterület maradéktalanul teljesítette. A kirendeltség-vezető beszámolójában nagy hangsúlyt kapott a társszervekkel, a közigazgatás helyi szerveivel, önkormányzatokkal és civil szervezetekkel való szoros együttműködés.

Szabó Jenő a kirendeltség illetékességi területén történt káreseményekkel kapcsolatban kiemelte, hogy az országos tendenciához hasonlóan lényegesen több volt a műszaki mentések száma, mint a tűzeseteké. A hatékony tűzmegelőzési tevékenységnek és a következetes hatósági munkának köszönhetően a szabadtéren keletkezett tűzesetek száma csökkent. Az illetékességi területen 552 káresetből 326 alkalommal vonultak műszaki mentési tevékenységhez, míg 226 volt a tűzesetek száma. Az előző időszakhoz képest emelkedtek a téves jelzések, viszont szándékosan megtévesztő riasztás csak egy alkalommal történt. Kéménytűz az elmúlt év során 19 esetben következett be, szén-monoxid-mérgezéssel járó esemény nem volt az illetékességi területen.

A kirendeltség-vezető beszámolójában kiemelte, hogy a jelentős fejlesztésnek köszönhetően a tavalyi évben átadott IVECO MAGIRUS M32L-AS típusú magasból mentő gépjármű rendszerbe állításával nagymértékben javult a térség közbiztonsága. Szintén a fontos előrelépést jelentett Kurd ÖTE önállóan beavatkozó egységgé válása, valamint a települési mentőcsoportok számának emelkedése is.

A tiszti értekezleten Nagyné Borbandi Judit tű. ezredes, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Gazdasági Igazgatóhelyettese megköszönte a kirendeltség személyi állományának egész évben végzett munkáját, majd új, korszerű szakfelszereléseket és védőeszközöket adott át.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.