Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2016. Február 15. 15:44, hétfő | Helyi
Forrás: katasztrófa

Egy kéménytűz, három műszaki mentés a hétvége mérlegén

Egy kéménytűz, három műszaki mentés a hétvége mérlegén

A dombóvári tűzoltókat többször riasztották a hétvégén.

Szombaton délelőtt Tamásiban, az Erkel Ferenc utcában egy lakóépület kéményében lerakódott korom égett. A helyszínre a tamási önkormányzati és a dombóvári hivatásos tűzoltókat riasztották. A tűz nem terjedt tovább és a tűzoltók felügyelete mellett kialudt. A kémény használatát a kéményseprő-ipari szolgáltató felülvizsgálatáig megtiltották. Személyi sérülés nem történt, a lakóépületben a fűtést más módon megoldották, ezért lakosságvédelmi intézkedés nem történt.

Pénteken a dombóvári hivatásos tűzoltók a dombóvári járási hivatallal szemben egy nagyméretű faág eltávolításában működtek közre. A fa forgalmi akadályt képezett, ezért tűzoltóink azt kézi erővel eltávolították.

Szombaton Csikóstöttősön, a Szabadság utcában egy lakatlan családi ház mögé épített melléképület hátsó fala a szomszédos lakott ingatlan udvarába dőlt. Személyi sérülés nem történt, a lakott ingatlanban anyagi kár nem keletkezett. A kidőlt falazatú épületben, gáz, villany nem volt bekötve. A dombóvári hivatásos tűzoltók a kidőlt épületet elkorlátozták.

Vasárnap délután Döbröközön a Széchenyi utcában egy lakatlan parasztház udvar felőli oldala kb. 10 méter hosszan megrogyott. Az ingatlan nem vált életveszélyessé és szerencsére személyi sérülés sem történt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:30, csütörtök | Helyi

Szakmai napot tartottak óvodapedagógusoknak a Szivárvány Óvodában

A támogatási program célja, hogy erősítse Tolna vármegye Zöld Óvodái közti kapcsolatot, segítse azok Zöld Óvodai szakmai tevékenységét, bővítse az érdeklődő pedagógusok természettudományos ismereteit.

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.