Városlista
2021. június 12, szombat - Villő

Hírek

2011. Január 24. 15:51, hétfő | Helyi

Egyelőre nem kerül lakat a DVMSE-sportközpontra

Egyelőre nem kerül lakat a DVMSE-sportközpontra

A dombóvári önkormányzat hozzájárult ahhoz, hogy az egyik cége január 24-től február 28-ig bérbe vegye a Gyenis Antal utcai vasutas ingatlant, és a testület biztosítja a működtetéshez átmenetileg szükséges pénzt is – olvasható ki a

A döntést megalapozó előterjesztésből kiderül, hogy az önkormányzat tárgyalásokat folytat a MÁV-val és a DVMSE felszámoló-biztosával azért, hogy megszerezze a sportingatlan üzemeltetői jogait. Ugyanis a felszámolás alatt álló egyesület már annyi rezsivel tartozik, hogy felmerült a bezárás lehetősége is. Viszont a képviselők semmi szín alatt nem akarták, hogy ez – akár csak rövid időre is – megtörténjen.

Ezért úgy döntöttek, hogy átmenetileg a teljesen önkormányzati tulajdonú Dombóvári Város és Lakásgazdálkodási Nkft.-n keresztül veszi bérbe a város az ingatlant öt hétre. Erre egyébként a MÁV Vagyonkezelő Zrt. képviselői is nyitottak. Azért az ideiglenes megoldás, mivel úgy tűnik, az önkormányzatnak 2011 márciusától lesz komolyabb esélye arra, hogy hosszabb távon üzemeltesse a sportközpontot. A város egy darabig megtámogatja a saját cégét a felszámoló által a működtetés fedezésére megállapított heti 190.000 forinttal.

Ugyanakkor arról is döntöttek a képviselők, hogy az átmeneti időszakra kalkulált 950.000 forinttal kevesebb támogatás jut majd a város – még el nem fogadott – 2011. évi költségvetéséből közvetlenül a dombóvári sportszervezeteknek. Bár most nem határoztak róla, az előterjesztés felvetése szerint ez azt jelenti majd, hogy a DVMSE-ingatlant rendszeresen használó szervezeteknek közvetlenül járó idei sporttámogatás arányosan csökken.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 12. 08:00, szombat | Helyi

170 millió forintból újul meg a Dombóvárt Hőgyésszel összekötő útszakasz

Idén év végéig több mint 6,5 milliárd forintból valósulnak meg útépítési, -felújítási beruházások Potápi Árpád János választókerületében, Tolna megyében.

2021. Június 10. 09:00, csütörtök | Helyi

Tájékoztatás a gyermekorvosi rendelők nyári rendelési ügyeletéről

Az alábbiakban a gyermekorvosi rendelők nyári rendelési ügyeletéről olvashatnak tájékoztatást:

2021. Június 09. 11:24, szerda | Helyi

Az Illyés Gyula Gimnázium csapata nyerte a Mező Ferenc Szellemi Diákolimpiát

Tizenhét év után végre sikerült a több dobogós helyezés után, első helyen végzett a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium csapata a Mező Ferenc Szellemi Diákolimpián az V-VI. korcsoportban.

2021. Június 08. 18:40, kedd | Helyi

Elindult az Eszperantó Enciklopédia magyar nyelvű Wikipédia változata

Jelenleg több, mint 200 kategorizált szócikk érhető el (de a szócikkek száma folyamatosan bővül).