Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2012. Május 11. 06:00, péntek | Helyi
Forrás: dr. Kriston Vízi József

Egyetemi humor az Asztaltársaság terítékén

Egyetemi humor az Asztaltársaság terítékén

Május második szerdájának kora estéjén találkozott a város szívében ismét a Hotel Dombóvár Baráti Asztaltársaság, amely ezúttal Dr. Kerekes László maga szerkesztette félórájának örvendhetett.

A kívül és belül egyaránt napsütötte kedélyben megmártózó polgári közösség számára az agilis tag, kórházunk tekintélyes főorvosa a jó harmincöt évvel ezelőtt telt és töltött egyetemi évek során keletkezett hallgatói folklór terméséből válogatott.

A kacagtató, egyúttal emberséges humorral átszőtt kari esték, professzorokat sem kímélő, de sosem durva klasszikus átiratok vagy alkalom szülte prózai tréfák közül kiemelkedett A Dumánál címmel egy kedves József Attila-parafrázis. Tréfás szómagyarázatok, bökversek kerültek elő a kissé megkopott dossziéból, az abban féltve őrzött Medikus Híradó lapjairól.

Ezt követően a Háznagy, Gerber István emlegette föl a mérnöki szakma hasonlóan gazdag tárházát, amit persze a többi szakma képviselői is lelkesen gazdagítottak. A jól megérdemelt szellemi munkával megdolgozott rekeszizmok pihentetésére már csak a beszélgetést és a barátságot serkentő vacsoramenü volt hátra Bank István és étekfogó csapata jóvoltából.

Az Asztaltársaság tagjai legközelebb a Napsugár Áruház közelgő évfordulós program-kavalkádját ünneplik meg együtt a júniusi találkozót megelőzően.

Szöveg és fotók: kristonvízi. További képekért kattintson a lenti felvételre.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.

2024. Május 09. 07:30, csütörtök | Helyi

Májusi áreső aranyat ér a dombóvári Electro4You üzletben!

Az akció időtartama: 2024.05.09-től 05.21-ig, illetve a készlet erejéig.

2024. Május 08. 09:34, szerda | Helyi

Szúnyoggyérítést végeznek Dombóváron

Dombóvár területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre megelőzés céljából. Majd tervezetten egy hónapon belül megismétlésre kerül.