Városlista
2023. március 30, csütörtök - Zalán

Hírek

2011. December 05. 07:54, hétfő | Belföld
Forrás: Stop.hu/atv.hu/The Telegraph

Elszólta magát a pápai asztronómus: már a Vatikánban is hisznek az ufókban!

Elszólta magát a pápai asztronómus: már a Vatikánban is hisznek az ufókban!

Egy vatikáni asztronómus szerint különösen fejlett életformák létezhetnek a világegyetemben, és őket mind szeretettel várják a katolikus egyházba - függetlenül attól, hogy hány csápjuk van.

Írja az atv.hu a brit The Telegraph-ra hivatkozva.

Az angol lap szerint arra utalhat a pápai asztronómus nyilatkozata, hogy hamarosan katolikus misszionáriusok indulnak el az űrbe, hogy katolizálják a földönkívülieket. Guy Consolmagno, a 12 vatikáni asztronómus egyike, a Brit Tudományos Fesztivál alkalmából intézett beszédében kifejtette: nem hisz a teremtésben és abban, hogy csak Isten a magyarázat az evolúció elméletében lévő hiányzó láncszemekre, és nincs problémája a tudomány és vallás szimbiózisával. Mint mondta, egyetért a földönkívüli életforma létezésének a lehetőségével, de csak abban az esetben keresztelné meg az ufókat, ha arra kifejezetten megkérnék őt.

"Annak az esélye azonban, hogy találunk egy intelligens életformát, amellyel kommunikálhatunk, nem gyakorlatias kérdés" - mondta az asztronómus, azt azonban hozzátette, hogy a lélek, intelligencia, szabad akarat és szeretet nem csak az emberekre lehet jellemző. "Minden lény, nem számít, csápos-e, rendelkezhet lélekkel" - mondta.

Az 57 esztendős Consolmango, aki jelenleg a pápai meteoritgyűjtemény kurátora, tapasztalt asztronómus és bolygószakértő a vatikáni csillagvizsgálóban. Mint mondta, a Vatikán szorosan nyomon követi a tudományos fejlődést és felfedezéseket. Az idegen életforma felfedezése komoly teológiai vitát válthat ki a katolikus egyházban, háttérbe szorítva a női papokat, cölibátust és egyéb ügyeket.

Címkék: ufo, vatikán

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 29. 13:15, szerda | Belföld

Nagy Márton: az infláció letörése és a gazdasági felzárkózás a legfontosabb feladat

Az infláció letörése és a gazdasági felzárkózás folytatása a legfontosabb feladat idén - jelentette ki a gazdaságfejlesztési miniszter Budapesten, a Magyar Multi Program szerdai zárókonferenciáján.

2023. Március 29. 13:14, szerda | Belföld

A május 1-jei hosszú hétvégén egyesül az MKB Bank és a Takarékbank

Április 30-án lezárul az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. jogi egyesülésével a Magyar Bankholding keretében csaknem három éve tartó fúziós folyamat - közölte a bankholding szerdán az MTI-vel.

2023. Március 29. 09:08, szerda | Belföld

Fiatal nő életéért küzdöttek a NAV-osok

Több méteres kidőlt fa törzse csapódott egy autósra a hétfői szélviharban, akinek az életét a NAV munkatársai szolgálat közben segítettek megmenteni.