Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2024. Május 31. 09:00, péntek | Helyi
Forrás: Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság , fotó: Wikimedia

Ereszcsatornás csalások Tolna vármegyében

Ereszcsatornás csalások Tolna vármegyében

Négy eljárás is folyik házaló ereszcsatornás csalások miatt Tolna vármegyében.

Május közepén egy nap két helyre is becsöngettek Dombóváron egy ismeretlen csapat tagjai, akik az ereszcsatorna cseréjét ajánlották az ott lakóknak.

Az első alkalommal a házigazda nem szerette volna megrendelni a munkát, de a „vállalkozó” rábeszélte, hogy jutányos áron mégis csináltassa meg. A feljelentés adatai szerint 15 ezer forint/folyóméterben állapodtak meg, anyagköltséggel, munkadíjjal együtt. A munkások összesen négy méter szakaszt cseréltek ki, ezért 120 ezer forintot kértek, megduplázva az eredeti árat.

Innen egy másik dombóvári házhoz mentek, ahol már 10 méternyi ereszcsatorna helyére kerültek új elemek. Ott is az eredetileg ajánlott díj többszörösét, 480 ezer forintot kértek volna. Mivel a munkát nem fejezték be, a tulajdonos 150 ezer forintot adott át nekik, amit keveselltek ugyan, de távoztak.

Áprilisban egy idős nagymányoki férfi udvarára ment be egy társaság, szintén csatornás vállalkozóknak mondták magukat. Megállapodtak a teljes szakasz cseréjében, de csak a munka egy részét végezték el, 12 métert cseréltek ki, amiért 3 millió forintot kértek a házigazdától, aki a felét helyben kifizette, a többit a bankból kellett kivennie. A munkások készségesek voltak, elvitték a közeli városban lévő pénzintézetbe, majd haza. A tulajdonos később jött csak rá, hogy becsapták.

Egy Pakshoz közeli településen még februárban károsítottak meg egy idős asszonyt a csatornások. Sietősen felmérték az ingatlant, majd kicserélték a 66 méternyi csatornát, amiért 2,3 millió forintot kértek. Az előzetesen kialkudott ár sem volt olcsó, de annak nagyjából a dupláját fizettették ki a tulajdonossal.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a házalók a bejegyzett, engedéllyel rendelkező, számlaképes szakembereknél sokszor jóval drágábban dolgoznak, ráadásul semmilyen elérhetőséget nem hagynak, szerződést nem kötnek, így a garanciális javítások sem kérhetők számon rajtuk.

A csalók főként idős embereket károsítanak meg. Vigyázzunk rájuk, hogy minél kevesebben váljanak a jóindulatukat, hiszékenységüket kihasználó csalók áldozatává!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 11:45, szerda | Helyi

Az extrém balesetek napja volt

A nyári hőségben a vármegye útjain július 16-án egyetlen nap alatt nyolc baleset is történt. Négy esetben sérüléssel végződtek az ütközések. Mindegyik alkalommal kétkerekűek vezetői voltak érintettek.

2024. Július 16. 08:36, kedd | Helyi

A hőség sem volt akadálya a Balaton körüli retro kismotorozásnak

Az elmúlt hétvégén 8. alkalommal motoroztuk körbe a Balatont a féltve őrzött kis retro motorokkal, túlnyomó részben Babettákkal - számolt be a túráról a dombóvári szervező, Balogh László.

2024. Július 15. 14:11, hétfő | Helyi

Egy tucat közlekedési baleset történt Tolna vármegye útjain július második hétvégéjén

Tolna vármegyében az elmúlt 72 órában négy sérüléses és nyolc anyagi káros baleset történt. A balesetekben ketten súlyosan, ketten pedig könnyebben sérültek meg.

2024. Július 15. 11:25, hétfő | Helyi

Gyászhír

Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Kovács Sándor az Agrár-Béta Kft. volt tagja életének 89. évében elhunyt.