Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Szeptember 25. 14:17, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

Esküt tettek a koronaőrök

Esküt tettek a koronaőrök

Ünnepélyes esküt tett a Parlamentben a Nemzeti Honvéd Díszegység honvéd koronaőrjelölt állománya.

Az eseményen részt vett Hende Csaba honvédelmi miniszter, Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke. A budai vár Oroszlános udvarán a Magyar Koronaőrök Egyesülete fennállásának 20. évfordulója alkalmából rendeztek ünnepséget.

A Honvéd Koronaőrség május 30-án vette át a Szent Korona őrzését a Köztársasági Őrezredtől. Az őrségváltásra a honvédelmi törvény tavaly elfogadott módosítása, valamint a közjogi méltóságokból álló Szent Korona Testület döntése alapján került sor.

Hende Csaba honvédelmi miniszter májusban felolvasott ünnepi parancsa szerint a honvédség több évtized után egy ezeréves hagyományhoz tért vissza a Szent Korona őrzésével, amely a 'magyarság egységét, az ország területének sérthetetlenségét és az alkotmányos jogokon alapuló törvényes Magyarországot ' testesíti meg.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára