Városlista
2022. január 23, vasárnap - Zelma

Hírek

2021. December 04. 14:00, szombat | Helyi
Forrás: Fekete István Kulturális Egyesület

Fekete Istvánról hallhattak az otthon lakói

Fekete Istvánról hallhattak az otthon lakói

A Kiss Ferenc Református Idős Otthon vendége volt Bodó Imre, a Fekete István Kulturális Egyesület elnöke, helytörténész, aki Fekete István író életéről és munkásságáról tartott előadást a lakóknak.

„Szeretet az égig.
Áldozat a vérig.
Szolgálat a sírig.”
(Kiss Ferenc teológiai professzor - diakónus)

A meghívott vendég bemutatkozásként elmondta, 10 éves korában már tudta, hogy ki Fekete István. Ő még ismerhette azokat a paraszt bácsikat és néniket, akikkel a későbbi nagy magyar írónk együtt járt iskolába. Ezután a dombóvári múzeumról és az egyesületükről beszélt. Ismertette az író életútját, végül idézetekkel zárta mondanivalóját.

A helytörténész többek között találkozhatott a 93 éves Tokai Károllyal is, aki a nyáron könyvadományt adott át a múzeumalapítónak. Az otthon lakói közül többen megígérték, hogy a tavasz folyamán ellátogatnak Dombóvárra és megtekintik a Fekete István Múzeumot.

Fekete István Kulturális Egyesület

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 20. 08:57, csütörtök | Helyi

Az újraélesztés gyakorlatát szeretnék népszerűsíteni Dombóváron

Az önkormányzat, a Dombóvári Mentő Alapítvány és a dombóvári iskolák hosszú távú együttműködésben gondolkodnak, fórumokon, nyílt napokon, képzéseken fogják első körben a pedagógusoknak megmutatni az alapokat.

2022. Január 18. 15:58, kedd | Helyi

Éljünk az ingyenes kéményseprés lehetőségével! - Újabb kéménytüzek a megyében

Dunaföldváron egy lakóházban, Dalmandon egy melléképületben csaptak fel a lángok hétfőn. Két kéménytűz mellett még a viharos szél miatt vonultak a tűzoltók leszakadt faágakhoz, kidőlt fához.

2022. Január 17. 14:34, hétfő | Helyi

Cseh Tamásra emlékeznek a Magyar Kultúra Napján

2022. január 22-én lenne 79 éves a kezdetekkor festőművészi pályával kacérkodó fiatalember, aki később gitáros-énekes előadóként, „Dalnokként” vált ismertté egy ország számára.

2022. Január 15. 08:00, szombat | Helyi

A hónap műtárgya

Az idei évtől a dombóvári Fekete István Múzeum is elindítja a „Hónap műtárgya” című sorozatát.