Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Január 25. 08:30, szombat | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, fotó: www.dreamstime.com

Feloldották a narancs risztást

Feloldották a narancs risztást

Szombat reggel feloldotta a meteorológiai szolgálat a Tolna megye egyes térségeire hófúvás veszélye miatt kiadott narancs riasztást, így a megye egész területén citromsárga riasztás van érvényben a hófúvás miatt.

Ez azt jelenti, hogy a tegnap délelőtt óta lehullott 10-15 centiméter hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet.

Szekszárd és Dombóvár kirendeltségek területén a havazás megszűnt, a Paksi kirendeltség területén még szállingózik a hó. Az OMSZ előrejelzései szerint a Dunántúl nagy részén szombat reggelig fokozatosan csökkenő intenzitással lassanként megszűnik a havazás, melynek súlypontja az Alföldre és északkeletre helyeződik át.

A 7,5 tonna össztömeg feletti kamionokra elrendelt forgalomkorlátozás továbbra is érvényben van, feloldásának lehetőségéről folyamatos egyeztetés folyik az érintett szervek között.

Jelenleg 79 tehergépjármű várakozik a kijelölt kényszervárakozó helyek valamelyikén. A sofőrök ellátása, tájékoztatása folyamatosan biztosított.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az éjszaka folyamán 24 saját és 25 bérelt géppel tisztította a megye útjait, ennek köszönhetően a megyében járhatatlan út, elzárt település nincs, az ellátásban nem voltak fennakadások.

Az M6-os autópálya Tolna megyei szakaszán összesen 17 hóeke és sószóró gép dolgozik a pálya tisztításán. Az M6-os és M7-es autópályán a visszavonásig ingyenesen lehet közlekedni az M0-s körgyűrűtől.

A Gemenc Volán járatai mindenütt közlekednek a megyében, de kisebb késések mindenhol előfordulnak.

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyfélszolgálatát a 74/510-490-es telefonszámon érhetik el, ezen a számon kollegánk továbbra is 24 órában fogadjuk a beérkező hívásokat. Az ügyfélszolgálat a tolna.ugyfelszolgalat@katved.gov.hu e-mail címen is elérhető.

Kérjük, továbbra is kísérje figyelemmel a katasztrófavédelem közleményeit!

Az elmúlt éjszaka folyamán két tűzoltói beavatkozásra volt szükség megyénkben. Egy kamion fordult keresztbe Szekszárdon a Keselyűsi úton, a szekszárdi hivatásos tűzoltók a forgalmi akadályt rövid időn belül megszüntették.

A 6-os úton a fácánkerti elágazó előtt egy személygépkocsi állt fejtetőn. A szekszárdi hivatásos és a tolnai önkormányzati tűzoltók a gépjárművet talpra állították, a gépjármű vezetője nem tartózkodott a helyszínen, a tűzoltók az áramtalanítást követően a helyszínt átadták a rendőröknek.

Címkék: hófúvás, havazás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!