Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Július 05. 15:33, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Felülvizsgáló orvosok: az MSZP határolódjon el Korózs Lajos "nácizó" nyilatkozatától!

Felülvizsgáló orvosok: az MSZP határolódjon el Korózs Lajos

A felülvizsgáló orvosok azt követelik, hogy az MSZP határolódjon el Korózs Lajos szocialista képviselő "nácizó" nyilatkozatától, és a párt kövesse meg a megsértett szakembereket - közölte a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal (NRSZH) csütörtökön az MTI-vel.

A közleményben azt írták: felelős politikus nem nácizhat le büntetlenül a munkájukat a törvényes előírások és a szakma szabályai alapján végző orvosokat.
Korózs Lajos, a szocialisták elnökségi tagja szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján Josef Mengele, az auschwitzi koncentrációs tábor náci orvosának a módszereihez hasonlította azt, ahogy a kormány felülvizsgáltatja a rokkantakat.
Az MSZP-s politikus arról beszélt, hogy a kormány "Mengele-tervet" hajt végre a Széll Kálmán Terv helyett. Úgy fogalmazott: "mint Auschwitzban a rámpán, egy ujjmozdulattal minősítenek munkára alkalmasnak végtag nélküli embereket".
A nyilatkozatra reagálva Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője azt írta, Korózs Lajos a nyilatkozatával mélyen megsértette a holokauszt áldozatait.
Az NRSZH azt közölte, hogy a több hónapja tartó hangulatkeltés eredményeként a felülvizsgálatot végző orvosok naponta kapnak életveszélyes fenyegetéseket. "A szakértők nem félnek, de egyre nagyobb a veszélye, hogy a Korózs-féle nyilatkozatoknak tragikus következményei lesznek" - figyelmeztettek.
A közlemény szerint ami most Magyarországon történik, arra a fejlődő világban is ritkán van példa. Azt írták: felelőtlen politikai erők az érvényben lévő törvények alapján munkájukat végző szakembereket gyaláznak, tömegeket hergelnek, és a köztisztviselőkre uszítják őket.
Az NRSZH szerint szomorú az is, hogy az a Korózs Lajos nácizza le a szakértőket, akinek az államtitkársága alatt a most támadott felülvizsgálati rendszert 2008-ban bevezették.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.