Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Február 07. 11:01, kedd | Belföld
Forrás: mti

Gond van több gyorsfagyasztott hasábburgonyával

Gond van több gyorsfagyasztott hasábburgonyával

A vizsgált tizenhat gyorsfagyasztott hasábburgonya termék mindegyikénél talált jelölési hibát a Nébih, három termék forgalmazójával szemben pedig minőségi problémák miatt bírságot szabott ki a hatóság.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal keddi, MTI-nek küldött közleménye szerint ólóm és kadmium valamint növényvédőszer-maradékra vonatkozóan minden termék megfelelt a határértéknek vagy egyáltalán nem tartalmazott kimutatható mennyiséget ezekből az anyagokból. Minden burgonya megfelelt a zsírsavösszetétel-vizsgálatnak is, azaz a termékekben valóban a jelölésen szereplő napraforgóolaj vagy pálmaolaj volt.

Három terméknél a nagy mennyiségű foltos hasáb miatt minőségi hibát állapítottak meg.

A jelölés vizsgálatakor minden hasábburgonyánál akadt jelölési hiba, volt olyan termék, mely csomagolásának elülső oldalán 1 kilogramm nettó tömeget jelöltek, azonban a hátoldalon már 2,5 kilogramm szerepelt. Hiányosságnak számított az is, ha nem volt elkészítési útmutató - írták.

A részletes vizsgálati eredmények elérhetők a Nébih weboldalán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.