Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Április 21. 10:02, szerda | Belföld
Forrás: mti/police.hu

Gyerekei anyját prostitúcióra kényszerítette, munkásait kizsákmányolta

Gyerekei anyját prostitúcióra kényszerítette, munkásait kizsákmányolta

Három nőt kényszerített németországi prostitúcióra egy Csongrád-Csanád megyei községben élő román állampolgárságú férfi, az asszonyokkal közös gyermekeire eközben élettársa vigyázott Magyarországon

- közölte a rendőrség szerdán a police.hu oldalon. A gyanú szerint az 52 éves L. Ienő a nőket sokszor veréssel és megöléssel is megfenyegette, az általuk megkeresett pénz nagy részét elvette tőlük. Sok esetben annyi pénzük sem maradt, hogy ki tudják fizetni külföldi szállásukat vagy fedezni tudják belőle napi étkezésüket.

Németországi tartózkodásuk alatt a férfi 32 éves élettársa, P. Erika vigyázott otthonukban a kizsákmányolt nők 2 és 16 év közötti korú gyerekeire, akiknek L. Ienő az apjuk.

A rendőrség kedden ütött rajta a pároson. A nyomozók Csongrád-Csanád megyében öt házban tartottak kutatást. Három ingatlant zár alá vettek, lefoglaltak két gépkocsit, egy páncélszekrényt és több mobiltelefont.

Az egyik tanyán kiderült, hogy ott három kiszolgáltatott férfi él középkori körülmények között - olvasható a közleményben. A tulajdonos folyamatosan dolgoztatta őket, a tanyán lévő állatok etetése, itatása, gondozása volt a feladatuk. Fizetést azonban nem kaptak, csak alvóhelyet, némi ételt és cigarettát.

L. Ienő ellen emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt indult eljárás, élettársát pénzmosással gyanúsítják. A férfit őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő