Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2011. December 03. 18:13, szombat | Helyi
Forrás: dr. Kriston Vízi József múzeumigazgató

Gyöngybuckó a boszorkányseprőn - képgalériával

Gyöngybuckó a boszorkányseprőn - képgalériával

A Dombóvári Városszépítő és Városvédő Közhasznú Egyesület tagjainak egy kis csoportja pontosan egy évvel ezelőtt indította el önszorgalomból gyógynövény-ismereti klubfoglalkozását.

Kitartásuknak köszönhetően már a tizenharmadik összejövetelüket rendezték december 2-án, a késődélutáni órákban. A Dombóvári Herbárium című sorozatnak ezúttal Almási Borbála helyi virágkötő volt a vendége, aki a jelenlévők gyönyörűségére ott helyben készített adventi és karácsonyi asztaldíszeket, mutatta be a hasznos és ügyes fogásokat.

Bordi Anna fitoterapeuta, a háziasszony ez alkalommal "az erdők könnyének" is nevezett fagyöngy szépségéről s hasznosságáról összegyűjtött ismereteit osztotta meg a jelenlévőkkel. A beszélgetőtársak maguk is számos élménnyel és tapasztalattal gyarapították a közös tudástárat, amely a népi eljárásoktól, a korántsem babonás hiedelmektől napjaink immunológiájában és a rákos betegséggel sikeresen birkózó orvoslás és a gyógyulók körében alkalmazott eljárásokban is tükröződik.

A barátság jegyében elhangzott - immár szokásos - irodalmi részletek mellett Dr. Fata Mária nyugalmazott főorvos és Dr. Lehoczkyné Pörös Eszter tanárnő maguk készítette finomságokkal kínálták a mikulásvirág színei és a varázsos fagyöngy társaságában összegyűlt ünnepvárókat.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.