Városlista
2024. február 29, csütörtök -

Hírek

2023. Október 10. 10:57, kedd | Helyi

Hagyományőrző programok, színes forgatag az Őszi Fesztiválon

Hagyományőrző programok, színes forgatag az Őszi Fesztiválon

Gyönyörű őszi idő, jó hangulat, hagyományőrző programok, színes forgatag – talán ezek a jelzők foglalják össze leginkább az Őszi Fesztivál nyárbúcsúztató dombóvári rendezvényt.

Már délelőtt elkezdődtek az iskolában a közösségépítő programok. Nagy örömünkre a dombóvári közép- és általános iskolák is elfogadták a meghívást és szép számmal sorakoztak fel a forgatagban.

Pintér Szilárd polgármester és Inguláné Futó Orsolya intézményvezető köszöntője után dr. Hegedüs János plébános áldotta meg a terményeket. A Kapos Táncegyüttes adta meg az alaphangulatot az ünnepi rendezvény nyitásaként, majd a Szilvásváradon, a Nemzeti Vágtán ötödik alkalommal győztes Tieger Endre és családja kezdte meg a sort a felvonuláson.

Az Éles Simon Kertbarát Egyesület Dombóvár, a Somogy Táncegyüttes, a DOZE, Pápai László és Kintner Ádám, az iregszemcsei Laguna Mazsorett Csoport, és a Bab Társulat hoztak színt a hagyományőrző, kulturális programokhoz.

A Saguly Károly téren széles gasztronómiai kínálat várta a vendégeket, a színpadon egészen 21 óráig váltották egymást a fellépők:

Medinai Tambura Zenekar, Lukács Tibor prímás és zenekara, a pécsi Bartók Béla Férfikar Esszencia Énekegyüttes, a Nita Dance és végül Márió, a harmonikás koncertje zárta a rendezvényt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 28. 09:58, szerda | Helyi

XVII. Dombóvári Mix Röplabda Kupa Dombóváron

Február 24-én 17. alkalommal rendezte meg a Dombóvári Mix Röplabda Kupát a Dombóvári Amatőr Röplabda Club Szabadidős Egyesület.

2024. Február 27. 08:23, kedd | Helyi

Bor- és pálinkaversenyt tartottak Döbröközön

Az önkormányzat az idei évben is megszervezte a gazdák bor- és pálinkaversenyét. 13 bor és 17 pálinka minta érkezett be a bírálatra.

2024. Február 26. 10:18, hétfő | Helyi

Nem volt elég széles az úttest a dombóvári kerékpárosnak

A dombóvári rendőrök a város bevezető szakaszán a 61-es főúton ellenőrizték azt a helyi kerékpárost, aki jó indulattal sem volt vezetésre képes állapotban, amikor megállították.

2024. Február 26. 08:44, hétfő | Helyi

A vetési varjú fészkek eltávolítását végzik a napokban Dombóváron

A munkálatok ideje alatt rövid ideig tartó, szakaszos útlezárások várhatóak.